0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Belysning  » Inomhusbelysning  » Taklampor  »

Taklampor

Belysning är en viktig del av inredningen i svenska hem. Kanske beror det på att vi lever i ett land som är mörkt under stora delar av året, men faktum är att lampor lyfter ditt hem till helt nya nivåer året runt. Det finns många typer av belysning för olika ändamål och platser i hemmet, från allmänbelysning till punktbelysning, stämningsbelysning och arbetsbelysning. Taklampor är utan tvekan den vanligaste typen av belysning i ett hem och det är nog få rum där det inte finns någon form av taklampa. Men det innebär ju också att man har fantastiska möjligheter att variera sin takbelysning och experimentera med olika stilar i varje rum om man vill – från en lysrörsarmatur i köket och en skärmlampa i sovrummet till en plafond i hallen och en pendel i vardagsrummet. Taklampan kan ge dig ett bra allmänljus i till exempel hallen eller köket, och är då perfekt för att laga mat. Takbelysning är också bra att ha i till exempel badrummet, där det kan vara bra att se ordentligt.

Mysiga middagar med en vacker taklampa över bordet

En taklampa kan förstås också ge ett mer riktat sken över matbordet eller vardagsrumsbordet, och kan då bli både en snygg punktbelysning eller stämningsbelysning. Väljer du en taklampa med en skärm som ger ett mjukt ljus och en ljuskälla med ett varmt sken, så har du då en takbelysning som ger ditt hem en mysig atmosfär. Om du ska köpa taklampor online finns det en uppsjö av olika modeller att välja mellan – och en stor andel av dem finner du här hos oss. I vårt breda sortiment har vi mängder av snygga taklampor från välrenommerade märken som står för både hög kvalitet och snygg design.

Takbelysning för hela hemmet

Takbelysning ska framför allt vara funktionell och erbjuda ett behagligt sken med bra ljusspridning. Hur ljuset faller är särskilt viktigt i utrymmen där man arbetar och behöver kunna koncentrera sig, men det har även stor betydelse för rumsinredningen och den atmosfär man vill uppnå. Taklampan i sig är ju också en viktig inredningsdetalj och behöver stämma överens med möbler, färger och hemtextilier för att skapa en harmonisk stämning i rummet. Vid köp av taklampor bör du därför se till att investera i modeller som passar din personliga inredningsstil och välja ljuskällor som är anpassade till respektive rum. Vill du ha en fast taklampa som ändå erbjuder variationsmöjligheter? Då kan en takarmatur med flera ställbara spotlights vara ett perfekt alternativ. Med en sådan kan du punktbelysa exempelvis tavlor och samtidigt ha flexibiliteten att kunna anpassa ljuset efter tillfälle och behov. Över matbordet kan en taklampa med en skärm som endast riktar ljuset nedåt vara trevligt. I hall och badrum, där du vill ha ett bra och funktionellt ljus, kan det vara bra med en plafond som sparar utrymme samtidigt som ljuset sprids jämnt i rummet. Glöm inte heller takbelysning i sovrum och klädkammare där ett mjukt men ändå väl spritt allmänljus kan vara praktiskt när du ska välja kläder inför dagen. Här kan du köpa taklampor till hela hemmet direkt online.

Läs mer
FILTRERA & SORTERA