0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Belysning  » Inomhusbelysning  » Bordslampor  »

Bordslampor

Skapa stämning både inomhus och utifrån


En bra arbetslampa är ett måste på varje skrivbord, men snygga bordslampor kan också hjälpa till att skapa mysig stämning i vardagsrummet och fungera som säng- eller fönsterlampor i sovrummet. Och varför inte ge gästerna ett hjärtligt varmt välkomnande redan innanför ytterdörren med en fin lampa på hallbyrån? Bordslampor är väldigt tacksamma att inreda med och eftersom de är så flexibla och smidiga att placera passar de i princip in var som helst i hemmet – bara det finns en lagom stor yta att ställa dem på. Vissa modeller kan till och med klämmas fast på en bordskant, vilket gör att du bara behöver ha några centimeter till övers. Om du ska köpa bordslampor online är Elbutik.se ett självklart val. Vi har ett dignande sortiment av väldesignad bordsbelysning från mängder av kända märken som Philips, L&K, Malmbergs, Paulmann, Markslöjd och Nordlux.


Stämningsfull bordsbelysning för alla rum

Bordslampor är ett perfekt komplement till plafonder, spots och annan belysning då de erbjuder extra ljus när du behöver, samtidigt som de ger inredningen en puff och utgör ett fint blickfång i rummet. Det krävs inte så mycket mer än snygg bordsbelysning och en gnutta kreativitet för att ge nytt liv till dina möbler och lyfta fram hemmets bästa egenskaper. Och här på Elbutik.se kan du enkelt beställa alla dina bordslampor online. Vi har allt från diskret och stilren bordsbelysning till innovativa färglampor och lyxiga designmodeller i utbudet, så oavsett om du är på jakt efter en effektiv skrivbordslampa eller en läcker prydnadslampa till vardagsrummet kan du hitta den hos oss.

Läs mer
FILTRERA & SORTERA

Vanliga frågor om

Bordslampor

Hur hög bordslampa ska jag välja?
När du väljer höjd på en bordslampa är det viktigt att ta hänsyn till lampans syfte samt hur den kompletterar rummets övriga inredning. För en arbetsplats, som ett skrivbord eller läshörna, är det idealiskt att lampan placeras så att ljuskällan är i direkt ögonhöjd när du sitter, vilket ofta ligger runt 40-60 cm över bordets yta. Detta minimerar skuggor och ögonbelastning. Om du istället söker en bordslampa som skapar en mer avslappnad eller stämningsfull atmosfär i rummet, kan en lägre lampa vara föredragen för att sprida ett mjukt ljus. Det är också viktigt att överväga lampans proportioner i förhållande till möblerna runt omkring. En för stor lampa på ett litet bord kan kännas överväldigande, medan en för liten lampa på ett stort bord kan se borttappad ut. Hos oss hittar du en mångsidig kollektion av bordslampor som passar olika behov och stilar, från funktionella skrivbordslampor till dekorativa lampor som förhöjer din inredning. Vi erbjuder också rådgivning och tips för att du ska kunna göra det bästa valet för ditt hem. Utforska vårt sortiment för att hitta den perfekta bordslampan för just dina behov.
Hur mycket el drar en bordslampa?
Elektricitetsförbrukningen för en bordslampa beror starkt på typen av lampa och ljuskälla som används. Traditionella glödlampor för bordslampor kan dra mellan 40 och 60 watt, medan halogenlampor vanligtvis förbrukar mellan 20 och 50 watt. Energisparlampor, å andra sidan, kräver endast cirka 5-15 watt, och LED-lampor är ännu mer energieffektiva, med en förbrukning på endast 4-10 watt för att producera en ljusmängd som motsvarar de äldre lamporna. Denna variation i förbrukning påverkar både miljöpåverkan och kostnaden för att lysa upp ditt hem. På elbutik.se erbjuder vi ett brett utbud av bordslampor med moderna LED-ljuskällor, som inte bara ger en behaglig belysning utan också bidrar till lägre elräkningar och en minskad miljöpåverkan. Vi uppmuntrar våra kunder att överväga energieffektiviteten när de väljer belysning, för att bidra till en hållbar framtid.
Vilken glödlampa ska jag ha till bordslampa?
Att välja rätt glödlampa till din bordslampa är en viktig del av att skapa önskad stämning och funktion i rummet. För arbets- och läslampor rekommenderas ofta en klarare och mer fokuserad ljuskälla, medan för dekoration och atmosfär kan en mjukare och varmare ljuskälla vara fördelaktigt. LED-lampor är ett energieffektivt och hållbart val, med lång livslängd och låg energiförbrukning. En färgtemperatur på 2700K till 3000K ger ett varmt vitt ljus som är behagligt för de flesta miljöer. Hos oss kan du utforska ett omfattande sortiment av glödlampor med olika ljusstyrkor, färgtemperaturer och formfaktorer för att hitta den perfekta matchningen för din bordslampa.
Hur stor lampskärm ska man ha till bordslampa?
När du väljer lampskärm till din bordslampa är det viktigt att tänka på både estetik och funktionalitet. Skärmens storlek ska balanseras med lampans proportioner och det omgivande rummets skala. En bra grundregel är att skärmens diameter bör vara ungefär lika med höjden på lampans fot, och dess höjd bör vara omkring två tredjedelar av fotens höjd. Det är också viktigt att skärmen inte är bredare än bordet för att undvika en obalanserad känsla. Lampskärmens material och färg spelar också en stor roll för hur ljuset sprids i rummet. Hos oss finner du ett brett urval av lampskärmar i olika storlekar, material och färger som kan hjälpa dig att skapa rätt atmosfär i ditt hem. Besök vår hemsida för att utforska vårt sortiment och hitta den perfekta lampskärmen som inte bara matchar din bordslampa utan också lyfter hela rummets inredning.
Vad finns det för olika typer av bordslampor?
På marknaden idag finns ett brett utbud av bordslampor designade för att tillgodose en mängd olika funktioner och estetiska preferenser. Hos oss kan kunderna utforska en mångsidig samling som spänner över allt från minimalistiska och industriella designlampor till rikt utsmyckade och traditionella modeller. Vi erbjuder skrivbordslampor med justerbara armar och huvuden för optimal belysning vid arbete eller läsning, nattdukslampor som skapar en avkopplande atmosfär i sovrummet, och dekorativa bordslampor som fungerar som blickfång i rummet. Vårt sortiment inkluderar även energieffektiva LED-lampor, lampor med dimmerfunktion för justerbar ljusstyrka, och modeller med inbyggda USB-portar för att enkelt kunna ladda dina enheter. Oavsett om du letar efter en lampa som komplement till din nuvarande inredning eller en som står ut som ett konstverk i sig, har vi noggrant utvalda alternativ som tillgodoser alla behov. Utforska vårt utbud för att hitta den perfekta bordslampan som inte bara lyser upp ditt hem utan även tillför stil och funktionalitet.
Hur många lumen till skrivbordslampa?
När du söker efter den perfekta skrivbordslampan är det viktigt att överväga lumen, eller ljusstyrkan som lampan erbjuder. För uppgifter som kräver fokuserad belysning, såsom läsning eller detaljerat skrivbordsarbete, rekommenderas det att välja en skrivbordslampa som ger mellan 400 till 800 lumen. Detta ljusintervall säkerställer att ditt arbetsområde är väl belyst utan att skapa en alltför skarp eller bländande miljö. Det är också viktigt att överväga lampans färgtemperatur, där varmare ljus kan skapa en mer avslappnande miljö och kallare ljus främjar koncentration. Hos oss finner du ett omfattande urval av skrivbordslampor som inte bara uppfyller dessa lumenkrav utan också kommer i olika stilar och färgtemperaturer för att matcha din arbetsplats estetik. Vi erbjuder lampor som är både funktionella och stilfulla, vilket säkerställer att du hittar den perfekta lösningen för ditt skrivbordsljusbehov.
Vilken skrivbordslampa är bäst?
Att välja den bästa skrivbordslampan beror på dina behov och preferenser. LED-lampor är populära för deras energieffektivitet och långa livslängd. För en som arbetar länge vid skrivbordet kan en lampa med justerbar arm och färgtemperatur vara idealisk, för att minimera ögontrötthet. Hos oss hittar du ett brett urval av skrivbordslampor som möter olika behov, från klassiska till moderna modeller, som säkerställer både funktionalitet och stil.