0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Belysning  » Skensystem  »

Skensystem

- Perfekt belysning med spotlights på skena


Spotlights på skena är den ultimata lösningen i alla miljöer där du vill ha anpassningsbar belysning – vare sig det är i en restaurang, en butikslokal, ett skyltfönster, ett museum eller hemma i vardagsrummet. Ett skensystem med LED-belysning är inte bara dekorativt, det är både energismart, kostnadseffektivt och funktionellt. En skena med spotlights passar lika fint ovanför köksön eller matbordet som på kontoret eller i sovrummet. Med spottar på skena kan du variera ljussättningen efter behag och accentuera specifika detaljer i inredningen. En spotlightskena är dessutom enkel att installera och erbjuder mer flexibilitet än infällda spottar eller downlights som ofta kräver större ingrepp i interiören.

Smarta skensystem för flexibel ljussättning i alla miljöer

En spottskena är ett ypperligt alternativ både till en stor taklampa och till att bygga in spotlights i taket. Även spotlightskenor finns för infällt montage, men väljer du en takskena för din belysning är lamporna inte låsta till en plats. En spotlight på skena är flyttbar och i de flesta fall kan varje individuell lampa dras, vinklas och vridas åt valfritt håll för att belysa olika delar av rummet. Därtill är många skenarmaturer dimbara vilket ger ytterligare variationsmöjligheter. Om du satsar på en takskena från ett multikompatibelt spotlight skensystem i 3-fas kan du även bygga på med ytterligare kontaktskenor och komplettera ditt skensystem med fler lampor, LED-spottar eller pendelarmaturer när helst du vill eller behöver.

Här finner du skensystem som fungerar såväl med moderna LED-lampor som klassiska halogenspotlights. Vi har både enfas-, tvåfas- och trefasskenor för 230 V med kompatibla spotlights och pendellampor, samt miniskenor och plafondarmaturer för 12 V spotlights och fullfjädrade professionella skensystem för infällt och hängande/nedsänkt montage som passar perfekt i större utställningslokaler, kontorslandskap, butiker och gallerier. Vi har stilrena spotlightskenor i svart, vitt och silvergrått aluminium med matchande silverfärgade, vita och svarta spotlights i olika modeller effekter och ljustemperaturer. I webbutiken finner du även adaptrar, skenskarvar, ändstycken, armaturfästen, takboxar, anslutningsdon, transformatorer, LED-ljuskällor, pendelarmaturer, vajrar för att hänga upp lampor på skena, liksom smidiga installationskit med allt i ett.

Takskena med spotlights – snygg punktbelysning precis där du vill

Det finns en rad fördelar med att använda spottar på skena för belysning i hemmet eller på arbetsplatsen. En skena med spotlights ger dig oändliga möjligheter att belysa inredningen från olika vinklar och skapa spännande ljusscenarion i ett rum. Genom att ansluta dimrar och energisnåla LED-spotlights till din takskena kan du dessutom gå från billig och funktionell allmänbelysning till härlig mysbelysning på ett kick. Suveränt i vardagsrummet! En flexibel skena med dimbara spottar ovanför sängen är ett ypperligt alternativ till vägglampor och en stationär taklampa i sovrummet och med en ljusstark spotlightskena i taket i köket går matlagningen som en dans. Med en trefas takskena som lampa i köket eller på kontoret får du effektiv arbetsbelysning samtidigt som du kan kombinera dina spotlights med snygga pendellampor och även utnyttja en fas på din spottskena till strömförsörjning av datorer, laddningsstationer, högtalare och andra elektriska prylar om du vill.

Köp din spotskena till lysande pris online

Oavsett om du bara söker en mini spotlight skena eller behöver ett komplett skensystem med både spotlights, dimrar och allt så hittar du det mesta hos oss. Välj mellan smidiga små 12-voltsset och LED-skenor med minispottar, enkla takskenor i enfas, flexibla duoskenor och multifunktionella trefasskenor i olika längder och utföranden, liksom mängder av matchande spotlights, snygga LED-armaturer och tillbehör från branschledande tillverkare.

 

Plocka ihop dina favoriter bland våra högkvalitativa skenor, spotlights, lampor och tillbehör och beställ ditt eget skräddarsydda skensystem till bästa pris online hos oss – alltid med snabba leveranser!

 

Läs mer
FILTRERA & SORTERA

Vanliga frågor om

Skensystem

Vad är skensystem?
Skensystem representerar en mångsidig och anpassningsbar lösning för belysning, där användare kan installera flera ljuskällor på en enda skena. Denna typ av system tillåter enkel ompositionering och riktning av lamporna för att skapa optimal ljussättning i en mängd olika miljöer, såsom hem, kontor, eller utställningslokaler. Den största fördelen med skensystem är flexibiliteten; du kan lägga till, ta bort eller flytta lampor för att anpassa belysningen till dina föränderliga behov. Dessutom, skensystem erbjuder en estetiskt tilltalande lösning som kan komplettera interiören utan att ta upp mycket plats.
Hur många spottar får man ha i taket?
När det kommer till att installera spottar i taket är det ingen universell siffra som passar alla situationer. Faktorer som påverkar hur många spottar som rekommenderas inkluderar rummets storlek och form, takhöjd, den specifika spottens ljusstyrka och spridningsvinkel, samt vilken atmosfär eller funktion du önskar uppnå med belysningen. Hos oss erbjuds ett omfattande sortiment av spottar för skensystem, vilket gör det möjligt för dig att flexibelt anpassa ljussättningen i ditt hem eller på din arbetsplats. För att uppnå det bästa resultatet är det viktigt att planera placeringen och antalet spottar noggrant. Det kan också vara fördelaktigt att överväga dimbara alternativ för att kunna justera ljusstyrkan efter behov. Vi står till tjänst med rådgivning och produkter av hög kvalitet för att hjälpa dig skapa den perfekta ljusmiljön.
Hur fungerar 3-fas?
3-fas är ett distributionsmetod för elektrisk kraft som är mer effektiv än enfas-ström för att överföra elektricitet över långa avstånd och till tunga applikationer. I ett 3-fas system, består strömförsörjningen av tre olika växelströmmar, där varje ström är fasförskjuten med 120 grader mot de andra. Detta skapar en kontinuerlig kraftleverans som är stabil och effektiv, vilket minimerar förluster och ger högre kapacitet jämfört med enfas-system. För applikationer som kräver mycket energi, som industrimaskiner eller stora belysningssystem, är 3-fas idealisk. Hos oss hittar du ett omfattande utbud av produkter och tillbehör designade för 3-fas system, från skensystem till kopplingsutrustning, som säkerställer att din installation är både säker och optimal för dina behov.
Är 3-fas alltid 400V?
3-fas elektrisk ström är vanligt förekommande i industriella och kommersiella miljöer, och medan den i Sverige och många andra länder oftast är 400V, är detta inte en universell standard. Spänningen i ett 3-fas system kan variera beroende på land och tillämpning, med värden som sträcker sig från 208V upp till högre nivåer för tung industri. Hos oss på elbutik.se förstår vi vikten av att välja rätt elektriska komponenter för dina projekt. Vårt sortiment inkluderar en mängd produkter som är kompatibla med olika spänningar och system, från bordslampor till mer specialiserad utrustning.
Vad är det för skillnad på 1 fas och 3-fas?
1-fas och 3-fas är två olika metoder för att överföra och distribuera elektrisk energi. En 1-fas anslutning använder en enda växelströmskrets där strömmen flödar genom en enda ledare. Denna typ av anslutning är den mest förekommande i bostäder och stöder mindre elektriska apparater och belysning, vilket gör den idealisk för de bordslampor och andra belysningsprodukter vi erbjuder hos oss. Å andra sidan använder en 3-fas anslutning tre ledare för strömflödet, vilket skapar en mer stabil och kontinuerlig energiförsörjning. Detta är fördelaktigt för drift av större och mer energikrävande utrustning, typiskt inom industriella och kommersiella tillämpningar. Medan 1-fas är utmärkt för hemmabruk och mindre apparater, erbjuder 3-fas en lösning för situationer där mer kraft och effektivitet krävs. Hos oss fokuserar vi på produkter som är anpassade för hemmabruk och mindre tillämpningar, vilket reflekterar användbarheten och tillgängligheten av 1-fasanslutningar för våra kunder.