0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Belysning  » Inomhusbelysning  » LED Drivers  »

LED Drivers

LED-driver, transformator, trafo, drivare eller drivdon – vad man än väljer att kalla denna lilla manick så fyller den samma funktion. LED-belysning drar mindre energi än traditionella glödlampor, vilket också gör att ljuskällorna håller längre och blir billigare i drift. Kruxet är att de flesta LED-ljuskällor använder 12 eller 24 V och elnätet inte är utformat för att hantera så pass låg spänning.

Därför krävs en transformator som förvandlar strömuttagets 230 V till en lagom dos som matchar LED-lampornas, exempelvis en LED-driver på 12 volt för ljuslisten i sovrummet eller en dimbar LED-driver på 24 V DC för mysbelysningen i vardagsrummet. En LED-driver säkerställer helt enkelt att systemet inte blir felbelastat. När du köper LED-belysning hos oss kan du lätt hitta kompatibla LED-drivare under ”tillbehör” i produktbeskrivningen för respektive armatur/ljuskälla.

Viktigt att välja rätt LED-driver

Tänk på att välja en LED-driver som passar till de ljuskällor och armaturer du ska använda. Du bör inte koppla in LED-belysning som under- eller överstiger transformatorns kapacitet då det finns risk att den överhettas och skadar anslutna armaturer. Var särskilt uppmärksam på benämningarna konstantström (mA) och konstantspänning (DC).

Har du en skena med seriekopplade dioder märkt 350 mA ska du välja en LED-driver för 350 mA. En dimbar spotlight på 24 V kräver en dimbar LED-driver för 24 V DC, men om du ska parallellkoppla flera olika ljuskällor till samma transformator måste du även räkna ihop effekten (W) för samtliga lampor för att få korrekt styrka på ditt drivdon. Vi har samlat ett komplett utbud av LED-drivare för både konstantström och konstantspänning från välkända kvalitetsmärken. Oavsett om du söker en kraftfull LED-driver för 350 mA eller en dimbar LED-driver för 12 V så har vi garanterat någonting som passar just dina behov. Här finner du allt från appstyrda LED-drivare i dosa till smidiga små multikonverterare som Jolly Mini till bra pris!

Läs mer
FILTRERA & SORTERA