0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Belysning  » Downlights  »

Downlights

Här hittar du vårt stora urval av downlights. Välj bland massor av olika modeller för såväl inbyggnad som utanpåliggande, för bruk både inom- och utomhus. Vi erbjuder alternativ med flertalet olika ljuskällor som svarar på olika behov och smaker som downlight med LED ljuskälla, downlight som drivs med 12V och downlight som drivs med 230V.

Vidare finner du i vårt sortiment ett gediget utbud av tillbehör och delar, med allt från kablar, till distansringar, ramar i alla möjliga utföranden och transformatorer. Läs vidare här för att lära dig mer om vårt utbud av downlights och tillbehör eller klicka vidare direkt och upptäck vad vi erbjuder på egen hand. På de individuella produktsidorna kan du ofta hitta manualer under fliken dokument, samt se rekommenderade tillbehör genom att klicka på tillbehörslänken.

Downlights: LED eller halogen?

När du kollar runt bland våra downlights märker du säkert fort att det finns många alternativ för både LED och halogen. Så vilken är då bäst? Riktigt så enkelt är det inte att det ena alternativet är bättre än det andra, utan både LED- och halogenlampor har sina respektive fördelar. Nedan kommer de båda ljuskällornas olika egenskaper att beskrivas i närmare detalj.

Fördelarna med LED downlight

LED-lampor har under de senaste årtiondena blivit allt vanligare och det är definitivt inte helt utan anledning. En av de stora fördelarna med en LED downlight är att de drar mindre ström än andra alternativ. Därutöver avger de mindre värme och har en längre livslängd. Rekommenderade miljöer för den här typen av ljuskälla är hemmiljöer och andra platser där ljuskvaliteten inte är det viktigaste.

Vad downlight med halogen gör bättre

Det finns dock fördelar med downlights som använder halogenljuskällor också. Dessa har allt som oftast en bättre färgåtergivning än LED-lampor. Av denna anledning rekommenderar vi halogenlampor i miljöer där hög ljuskvalitet är viktigt, såsom butiksmiljöer och gallerier.

Välj rätt färg på ditt ljus

Oavsett om du väljer downlights med LED eller downlights med halogen spelar färgen stor roll för känslan i rummet. En ljuskällas färg anges i Kelvin (K), där ett lägre värde innebär ett varmare ljus, medan ett högre värde ger ett kallare ljus, som kan bidra till en mer steril känsla. Sist men inte minst bör du även tänka på spridningsvinkeln av dina downlights. En snäv vinkel ger ett mer riktat ljus, medan en vidare vinkel ger ett jämnt ljus över större yta.

Köp downlights hos oss!

Förhoppningsvis har den ovanstående texten varit till hjälp för dig att hitta rätt downlights för dina behov. Leta upp det som passar dig bäst bland vårt sortiment och beställ snabbt och enkelt via vår hemsida. När du väl har gjort det skickar vi dina varor så fort vi kan så att du kan njuta av din nya, ljusare tillvaro. Glöm inte att kolla in alla våra tillbehör med allt du behöver för en smidig installation av dina nya downlights.

Läs mer
i webblager 1 st
1-3 dagar
299,00 kr
Skickas inom 5-8 arbetsdagar
429,00 kr
Skickas inom 5-8 arbetsdagar
429,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
299,00 kr
J&EL Alto Tilt LED Downlight Tune 6W Matt vit
Välj rätt färgtemperatur!
Färgtemperatur beskriver ljuskällans nyans i Kelvin (K), vilket reflekte...
J&EL Alto Tilt LED Downlight Tune 6W Matt vit
Välj rätt Downlight för dina behov!
Downlights, med sitt spridda och behagliga ljus, utgör en mångsidig bely...
FILTRERA & SORTERA