0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Belysning  » Downlights  » Downlight LED  »

Downlight LED

Det finns mängder av fördelar med att välja LED-downlights för belysning i hemmet. Downlights med LED-ljus passar lika fint i kök och sovrum som i vardagsrummet eller på den inglasade balkongen. Du kan med fördel även montera en temperaturtålig, kapslad LED-spot i badrum, bastu, våtutrymmen eller ute på verandan. Förutom att sprida ett mjukt och behagligt avbländat sken som passar både inomhus och utomhus är LED-spottar även billiga i drift, hållbara och snälla mot miljön. LED-downlights alstrar dessutom mindre värme än klassiska halogenlampor, vilket gör dem perfekta för infällt montage i mindre utrymmen.

Lys upp hemmet med dimbara LED-downlights i snygg design

Precis som namnet antyder är down-light en infälld takspot som sprider ljuset nedåt, men även utanpåliggande spotlights och större, nedåtriktade tak- och väggarmaturer kan ofta benämnas som downlights. I kontrast finns även up-lights eller markspottar som kan installeras nedsänkta i golv, trädäck, terrasser, rabatter och liknande. Skillnaden mot en vanlig spotlight för inomhus- eller utomhusbruk är att downlights normalt har en lägre profil och är gjorda just för inbyggnad i taket. När man talar om att installera infällda spotlights i badrum, bastu, vardagsrum, kök, eller uterum så är det vanligtvis downlights man menar. Det finns både fasta och ställbara varianter, liksom maxi- och mini-downlights med olika dimensioner och inbyggnadsdjup. Vi har runda, rektangulära, enkla, dubbla och trippla downlightarmaturer i mängder av snygga utföranden, material och färger – från stilrena grå, vita och svarta downlights till eleganta modeller i guld, aluminium, krom och rostfritt stål.

De flesta downlights kommer med integrerade LED-ljuskällor och tillhandahålls i en vid variation av effekter med olika spridningsvinklar, färgtemperaturer och ljusstyrkor. Många LED-downlights är även dimbara och levereras med anpassat drivdon. Kontrollera i produktbeskrivningen för den aktuella LED-spotten för att se vilka eventuella tillbehör du behöver komplettera med, samt vilken typ av dimmer som passar. Därtill har vi också fullfjädrade installationskit med x antal bastu LED-spottar, badrumsspotlights eller dimbara LED-downlights, samt driftdon, kablage och tillbehör i ett paket.

Härlig belysning med LED-downlights utomhus och inomhus

Inomhus som utomhus – downlights med LED-ljus gör sig lika väl överallt, bara du har ett tak att montera dem i. Använd IP44 downlights med LED som inbyggnadsspottar i badrummet, låt mini LED-spotlights belysa inredningsdetaljerna i bokhyllan, förvandla taket i sovrummet till en tindrande stjärnhimmel med seriekopplade minidownlights eller skapa mysstämning i vardagsrummet med dimbara LED-spottar. Du kan även fixa sommarens mysbelysning med LED-downlights ute på terrassen eller välkomna dina gäster med en LED-spotlight i IP44 ovanför ytterdörren. I webbutiken har vi samlat ett brett sortiment av LED-downlights för både utomhus- och inomhusbruk från en rad välkända kvalitetstillverkare. Här finner du allt från tunna LED-spottar och kapslade downlights i IP44 till dimbara minispotlights och kompletta, LED-downlight paket för badrum, vardagsrum och kök.

För trygg belysning ute på altanen, liksom i våtutrymmen och badrum är LED-spotlights i IP44 givetvis att rekommendera, men i övrigt fungerar downlights med LED-lampor ypperligt för energisnål ljussättning i alla miljöer. Det går lika utmärkt att installera LED-downlights i badrum, kök och vardagsrum som i hallen eller sovrummet. En del LED-downlights är kapslade för säkert och smidigt montage, men i annat fall bör en extra skyddsbox i värmebeständig plast användas för att hindra inbyggnadsspotten från att komma i kontakt med isolering och annat brännbart material. Det finns även utanpåliggande LED-downlights som fästs externt i taket och inte kräver några större ingrepp i interiören. Vissa kan också monteras direkt i en befintlig apparatdosa. Oavsett vilken downlightmodell du väljer så bör installationen alltid utföras av en behörig elektriker.

Köp LED-downlights till fina priser online

Hos oss kan du inte bara köpa billiga downlights till badrum och uterum, här hittar du även LED-drivers, anslutningskablar, förgreningsboxar, skyddskåpor, dekorramar, dimmers och andra tillbehör för smidig, snygg och säker installation av dina LED-spottar. Plocka ihop allt du behöver och beställ ditt dimbara LED-downlight paket snabbt och enkelt direkt online! Vi erbjuder alltid kvicka leveranser och handlar du för 999 kronor eller mer står vi även för

Läs mer
i webblager 3 st
1-3 dagar
från 559,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
279,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
999,00 kr
i webblager 2 st
1-3 dagar
i webblager 1 st
1-3 dagar
449,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
449,00 kr
FILTRERA & SORTERA

Vanliga frågor om

Belysning - LED Lampor

Kan man sova med LED lampor på?
Ja, du kan sova med LED-lampor på men det är rekommenderat att undvika starkt eller blått ljus strax innan sömn för att inte sömnkvaliteten ska påverkas negativt. Om du vill ha en ljuskälla när du sover, kan du överväga en svag, varmvit LED-lampa, som ger minimal störning av sömnen.