0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt på välkända varumärken

Integritetspolicy


Det är viktigt för oss att du känner dig trygg när du handlar hos oss. Nedan finner du information om vår integritetspolicy, som beskriver hur vi erhåller, behandlar dina personuppgifter när du besöker vår hemsida, beställer eller kontaktar oss.

Integritetspolicy Senast ändrad: 2023-10-02

Integritetspolicyn innehåller information om dina rättigheter vid lagring av personuppgifter genom ett kundförhållande, inklusive medlemskap i kundklubb och/eller prenumeration på nyhetsbrev på elbutik.se, samt allmän information om hur Elbutik behandlar personuppgifter i enlighet med gällande integritetslagstiftning.

Personlig information

För att genomföra ett köp på elbutik.se behöver vi ditt namn, adress, mobilnummer och e-post. Den lagliga grunden för behandlingen av dessa personuppgifter är att uppfylla vårt avtal, inklusive att kunna skicka din beställning till rätt leveransadress, hålla dig uppdaterad med beställningsstatus och kontakta dig om det skulle finnas behov i enlighet med dina beställningar. Som nyhetsbrevs-prenumerant är vi endast beroende av e-post och/eller mobilnummer.

Vi är skyldiga att lagra orderinformation i samband med bokföring, skattehantering och eventuell garanti-/returhantering. För olika ändamål kan vi behöva andra personuppgifter. Vilka personuppgifter och syftet med detta beskrivs här i denna integritetspolicy.

Dina rättigheter

Du har rätt att få tillgång till och/eller en kopia av dina personuppgifter som Elbutik har registrerat i enlighet med gällande lagstiftning.

Du kan när som helst begära att få denna information kostnadsfritt i enlighet med lagstiftningen. Personuppgifter ska lämnas ut/överföras på ett säkert sätt, i en vanlig elektronisk form.

Du kan också när som helst be oss radera eller korrigera dina personuppgifter, förutsatt att vi inte är skyldiga att behålla dem i enlighet med tillämplig lagstiftning eller andra skyldigheter vi har. Observera att dessa rättigheter är föremål för begränsningar enligt lag. Vi kommer att svara på din förfrågan så snart som möjligt, och vanligtvis senast inom en månad.

Informationscookies på Elbutik.se

De allra flesta webbplatser använder så kallade cookies för att förbättra användarupplevelsen.

En cookie är en textfil som placeras i din webbläsares interna minne när du interagerar eller besöker en webbplats. Med den nya lagstiftningen och nya EU-regler för informationsinsamling och integritet undrar många vad "cookies" är.

Samtycke för marknadsföring via e-post och SMS

Samtycke för marknadsföring via e-post och SMS, inklusive profilering, kan när som helst återkallas. Du hittar samtyckena på min sida. Du har rätt att klaga till den integritetsskyddsmyndigheten om du anser att dina personuppgifter inte behandlas i enlighet med denna förklaring.

Lagring av personuppgifter

Bokföringslagen kräver att vi lagrar transaktionsdata till och med det sjunde året.

Elbutik har goda rutiner och omfattande åtgärder för att säkerställa att obehöriga inte får tillgång till dina personuppgifter, samt att behandlingen av uppgifter sker i enlighet med gällande lagstiftningskrav. Exempel på sådana åtgärder är riskbedömningar, genomförande av organisatoriska och fysiska åtgärder, åtkomsthantering och arkiveringsrutiner samt rutiner för hantering av uppgifter och uppföljning av förfrågningar om rätt till åtkomst, rättelse och radering. Du kan vara säker på att Elbutik lagrar dina personuppgifter på ett säkert sätt.

Genomförande av inköp och beställningar 

Vid köp/registrering lagras namn, adress, e-post och mobiltelefonnummer. Den lagliga grunden för behandlingen av dessa personuppgifter är att uppfylla vårt avtal. Av säkerhetsskäl behåller vi en historik som innehåller IP-adressen för alla prenumerationer/prenumerationer på nyhetsbrev (samtycke), registreringar, inloggningar, kreditansökningar och beställningar på elbutik.se. Vi samarbetar med Logtrade, Schenker, Postnord och olika bud/transportföretag för godstransporter. Vi tillhandahåller personuppgifter som är nödvändiga för att de ska kunna leverera varorna till dig. Den information som delas med transportörerna är namn, adress, e-post och/eller mobilnummer samt önskad leveransplats.

Betalning

Vi använder oss av Klarna som samarbetspartner för betalningar med kort, faktura och banköverföring. Till vissa företagskunder erbjuder vi även egen fakturering, kontakta oss om du är ett företag och vill ha faktura direkt från oss. Med Klarna måste du ge ditt samtycke till att

När du väljer att betala med Klarna så krypteras den informationen med hjälp av ett SSL certifikat. Vi erhåller aldrig information om ditt kortnummer eller personnummer. Se Klarnas villkor här.

Klarna gör en kreditprövning utifrån ditt personnummer. Om köpet godkänns kommer Klarna att lagra betalningsinformation och personnummer. Kortnummer för betalning lagras inte av Elbutik. För betalningsmetoder som tillhandahålls av Klarna kommer deras integritetspolicy att gälla din relation med dem, se deras integritetspolicy.

Informationscookies

Elbutik.se använder både sina egna och externa (från tredje part) cookies. All användning sker i enlighet med lagen om elektronisk kommunikation. Cookies är små textfiler som lagras på din enhet när du besöker en webbplats. Dessa används vanligtvis för att förbättra din användarupplevelse och komma ihåg vem du är så att du förblir inloggad. Syftet med cookies är att förse webbutiken med grundläggande funktionalitet såsom sessionshantering, analys, personifiering och marknadsföring. Förstapartscookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera. Tredjepartscookies används för analys, marknadsföring och personifiering av webbplatsen. Om du vill undvika användningen av cookies kan du ställa in din webbläsare att inte acceptera dem. Se din webbläsares hjälpsidor för inställningar. Observera att om du väljer att utesluta cookies kommer flera av funktionerna på elbutik.se inte att fungera.

Du kan läsa mer om lagen om cookies här.

Lär om hur du kan radera cookies i din webbläsare här.

Analys

Elbutik samlar in anonymiserad information om besökare på elbutik.se för analys. Med anonymiserad information menar vi information som inte kan spåras tillbaka till en användare eller person. Syftet med detta är att samla in statistik som kan användas för att vidareutveckla och förbättra webbplatsen. Exempel på denna typ av data är: antal besökare på sajten, hur sajten används, hur länge besöket varar, varifrån användarna kommer och vilka webbläsare som används. Vi samlar även in nyckelord som används via sökmotorerna på webbplatsen. Detta är endast för att förbättra sökresultaten och kundupplevelsen och ingen information samlas in som kan spåras tillbaka till användaren.

Marknadsföring

För att kunna ge dig en relevant och bra upplevelse på elbutik.se använder vi funktioner och system för att personifiera innehållet så att det anpassas efter dig och dina intressen. Denna typ av information och preferenser lagras så länge som användaren är registrerad för inloggning och/eller marknadsföring. Du kan radera eller korrigera denna information när som helst. Vi kommer att svara på din förfrågan så snart som möjligt, och vanligtvis senast inom en månad. Behandlingsunderlaget för e-post- och sms-marknadsföring, inklusive profilering, är samtycke. Du kan när som helst återkalla det samtycke du har gett oss. Du hittar samtyckena på min sida.

Som registrerad användare av elbutik.se kan vi i vissa sammanhang skicka olika påminnelser till den e-postadress som registrerats för användaren. Det kan vara påminnelser som varukorgens innehåll, nyheter sedan ditt senaste besök eller annan relevant information om ditt senaste besök/inloggning eller handel. Du kan när som helst stoppa denna typ av e-post genom att använda länken i e-postmeddelandet. Denna typ av påminnelse ingår inte i nyhetsbrevet, vilket kräver separat samtycke.

Om du prenumererar på våra nyhetsbrev kommer vi att lagra nödvändig information för att skicka nyhetsbrev till dig samt hur du interagerar med våra nyhetsbrev. Detta inkluderar vilka länkar du klickar på och om du öppnar nyhetsbrevet.

Vi vill att vår marknadsföring hela tiden ska upplevas som relevant och värdefull för dig, så innehållet kommer oftast att skräddarsys efter dig. Vi samarbetar med utvalda partners för att tillhandahålla SMS och e-postförsändelser. Vi och våra partners spårar annonser för att veta vilka annonser du har sett online och vilka produkter du har sett från oss. Med detta kan vi anpassa elbutik.se efter dina intressen och visa dig relevanta annonser vid nästa tillfälle.

Nyhetsbrev

Via Voyado samlar vi in e-postadresser (detta är en frivillig uppgift som du kan välja att fylla i för att få nyhetsbrev från elbutik.se). Läs mer här.

Utlämnande av personuppgifter

Elbutik kommer inte att dela, sälja, överföra eller på annat sätt lämna ut dina personuppgifter på annat sätt än vad som beskrivs i integritetspolicyn. Dina uppgifter kommer endast att delas om vi är juridiskt skyldiga eller får ditt samtycke. Samarbetspartners kommer endast att ha tillgång till informationen om detta är nödvändigt för att utföra tjänster åt Elbutik. I sådana fall ingås databehandlingsavtal för att säkerställa informationssäkerheten och Elbutik beslutar även hur behandlingen av uppgifterna ska ske.

Ändringar

Om vi gör ändringar i denna integritetspolicy kommer vi att publicera den reviderade versionen här med ett uppdaterat revisionsdatum. Vi uppmuntrar dig att granska uttalandet regelbundet. Om större förändringar görs som väsentligt förändrar vår sekretesspraxis kan vi även meddela dig på andra sätt, som t.ex. via e-post, eller på företagets hemsida eller sociala medier.

Kontaktinformation

ELBUTIK Scandinavia AB
Org.nr: 556688-8409
Önsvala Allé
245 43 Staffanstorp
 

Frågor

Om du har frågor om personuppgifter eller om du vill att Elbutik ska radera din information, eller om du vill få dina personuppgifter som lagras av Elbutik utlämnade, kontakta oss då på e-post info@elbutik.se