Produkter: 0 st
Summa: 0,00
Övrigt
Produkter   Belysning Ljuskällor

Ljuskällor

Det är viktigt med rätt ljuskällor hemma, och alltid bra att ha extra i reserv. Om du söker efter lampor eller ljuskällor online så är det här du hittar dem. Vi har ett heltäckande utbud av ljuskällor för alla typer av armaturer och belysningsbehov – från klassisk utformade glödlampor och halogenlampor till LED-lampor, lågenergilampor och lysrör. I sortimentet finns även ett brett urval av reflektorlampor, kompaktlysrör, dekorations- och speciallampor av olika slag. Och under varje kategori finner du mängder av modeller med olika fattningar, effekter, ljusstyrkor och färgtemperaturer. Naturligtvis har vi även gott om dimbara ljuskällor.

Dimbara lysrör med bra resultat

Många efterfrågar möjligheten att kunna dimma sina lysrör, så att ljuset snabbt ska kunna anpassas efter situation och tid på dagen. För att effektivt kunna ha dimbar belysning där du har lysrör, behöver du ha dimbara LED-lysrör. LED-lysrör i gammal armatur är ett enkelt sätt att kunna göra armaturen dimbar utan att behöva byta ut den helt. Välj då ett dimbart lysrör som passar just din armatur, beroende på om du har en armatur med glimtändare eller om den är elektronisk. Genom att byta ut dina lysrör till LED kan du sänka förbrukningen, och får dessutom en ljuskälla som håller längre. LED blir dessutom inte varmt när det är tänt, vilket ökar säkerheten på flera sätt. LED-lysrör flimrar inte heller, vilket är en stor fördel gentemot traditionella lysrör. LED-lysrör finns i flera olika storlekar och varianter, för att du enkelt ska kunna hitta ett som passar dina behov.

Att välja rätt ljuskällor

Att inreda med ljus hemma är ett effektivt sätt att skapa den stämning man är ute efter i ett rum. Ofta rekommenderas att man har flera olika ljuspunkter i rummet för olika behov, från funktionell allmänbelysning till stämningsbelysning och punktbelysning. Lika viktigt som placeringen av lamporna är förstås också vilken typ av ljuskälla du väljer. Valet av ljuskällor styrs framför allt av den armatur man tänkt använda, samt var och hur man tänkt använda den. Sockeln måste passa och ljuskällans effekt får inte överstiga det armaturen klarar av. Men de viktigaste aspekterna när man ska välja ljuskällor är ljusflöde (lumen, lm) och färgtemperatur (kelvin, K). Lumen anger mängden ljus som lampan utstrålar och ju högre kelvin, desto kallare ljus. Runt 2 700 K passar bra till mys- och allmänbelysning, till arbetslampor kan du istället välja ljuskällor med något högre kelvin. Förr tittade man bara på lampans effekt (watt, W) när man valde ljuskälla, men på de nya typerna av ljuskällor blir detta ofta missvisande, eftersom de drar mindre energi, det vill säga har ett lägre watt-tal. Som referensvärde kan vi ta en gammal hederlig glödlampa på 60 watt som hade ett ljusflöde på cirka 730 lm. En motsvarande lågenergilampa med ca 750 lm har en effekt på 15 watt, medan en LED-lampa på bara 12 watt avger ca 806 lm. Sammanfattningsvis – välj ljuskällor efter lumen, inte watt. Beställ alla dina ljuskällor online här hos oss!

Filter Laddar...

Pris

Produktpris

kr
Lamptyp  
Sockel  
Fabrikat  
Lampform  
Färgtemperatur  
Dimbar  
Lagerstatus  
Sida 1 av 41. Visar 20 av 803 filtrerade poster
Föregående (1) 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Sista Nästa
i webblager 2 st
1-3 dagar
5 av 6 varianter i webblager
1-3 dagar
3 av 4 varianter i webblager
1-3 dagar
Sida 1 av 41. Visar 20 av 803 filtrerade poster
Föregående (1) 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Sista Nästa
1