0
0
Övrigt
Produkter   Belysning Ljuskällor Lysrör Traditionella Lysrör

Traditionella Lysrör

Traditionella lysrör har ett effektivt ljusutbyte med god färgåtergivning, vilket gör att de lämpar sig utmärkt för allmän- och arbetsbelysning både i industrier, varuhus, kontor, skolor, privata hem och offentliga byggnader. Här hittar du ett brett urval av traditionella lysrör från kända varumärken, inklusive klassiska T8 lysrör på Ø 26 millimeter med G13-sockel och T5 lysrör på Ø 16 millimeter med G5-sockel i flera olika längder, effekter och färgtemperaturer. Därutöver har vi även miniatyrlysrör med G5-anslutning och superkompakta TL-lampor som passar i mindre lågvoltsarmaturer, exempelvis i möbler eller trapphus- och nödbelysning. I utbudet finner du även färgsäkra Color Proof lysrör för grafiska industrier, liksom blyfria och energieffektiva TL5 och TL-D lysrör med förbättrad färgåtergivning och marknadens lägsta kvicksilverinnehåll. Ett av de bästa miljövalen när det kommer till klassiska T5 och T8 lysrör. Ett ännu bättre alternativ såväl ur miljösynpunkt som avseende hållbarhet, energiförbrukning och driftkostnader är givetvis att byta ut dina traditionella lysrör till LED. Här hittar du energisnåla och långlivade LED-lysrör med ypperliga ljusegenskaper som kan ersätta de flesta konventionella lysrör.

Byt ut dina traditionella lysrör till energieffektiva LED-lysrör

Traditionella T8 lysrör med kvicksilver är under utfasning och kommer i enlighet med EU-kommissionens ekodesignsförordning, EU 2019/2020, att förbjudas på marknaden från och med den 1 september 2023. Men givetvis kan du fortsätta att använda redan inköpta och/eller installerade lysrör tills de är uttjänta. Enligt de nya EU-direktiven ska i stort sett all belysning som innehåller kvicksilver fasas ut under 2023, vilket även inkluderar klassiska T5 lysrör. Så om du vill ha några traditionella reserver till hands behöver du se till att beställa hem dina nya lysrör i god tid. Om du ändå ska byta ut dina befintliga lysrör kan vi dock rekommendera att du ersätter dem med miljövänliga och kostnadseffektiva LED-lysrör redan nu.
Ska du byta ut dina befintliga lysrör till LED-lysrör behöver du dock ha i åtanke att dessa inte fungerar på samma sätt. Ljusstyrkan hos traditionella lysrör anges i watt. Ju högre effekt, desto starkare ljusflöde. När det kommer till klassiska lysrör är wattstyrkan även kopplad till längden, men så är inte fallet med energisnåla LED. Ett traditionellt T8 lysrör på 18 W kan ersättas av ett 9 W LED-lysrör på 60 cm. LED-lysrör på 90 cm och 120 cm ersätter T8 lysrör på 30 W respektive 36 W och LED-lysrör på 150 cm motsvarar konventionella lysrör på 58 W. Men om du vill byta ut ett klassiskt lysrör till ett LED-lysrör med matchande ljusstyrka och ljusegenskaper som passar i den aktuella armaturen behöver du utöver längden även kontrollera färgtemperaturen (K), färgåtergivningen (Ra) och ljusflödet i lumen. För att förenkla identifiering är alla lysrör försedda med en tresiffrig färgkod, exempelvis 827, där den första siffran avser Ra-värdet (80) och de två sista färgtemperaturen (2 700 K). Ljusstyrkan (lm) anges separat.

Köp T5 och T8 LED-lysrör till lysande pris online

Med mer än fyrdubbelt så lång hållbarhet och upp till 65 % lägre energiförbrukning är LED-lysrör en ypperlig ersättare till traditionella lysrör. Här finner du prisvärda, snabbtändande och flimmerfria LED-lysrör som alla är framtagna för att passa i traditionella lysrörsarmaturer. Tänk dock på att vissa LED-lysrör endast kan användas i armaturer med konventionella magnetiska driftdon och då behöver även glimtändaren bytas ut till en LED-tändare. Vi har flera modeller av T8 LED-lysrör som levereras kompletta med tändspole för smidig installation. Här hittar du även uppdaterade universalvarianter av LED-lysrör med unik InstantFit-teknik som helt eliminerar drivdonsproblematiken och gör det möjligt att direktmontera LED-lysrören i alla typer av T8-armaturer. Detta är den avsevärt snabbaste, billigaste och enklaste metoden att ersätta dina befintliga lysrör med LED. Hos oss kan du köpa dina T5 och T8 LED-lysrör till strålande pris direkt på nätet – alltid med säkra betalningar och snabba leveranser!

1