0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Belysning  » Ljuskällor  » LED lampor  »

LED lampor

LED-lampor har många fördelar: de ger bra ljus, håller länge, drar lite energi och fungerar utmärkt i de flesta armaturer där du tidigare använt traditionella glödlampor. Letar du efter en dimbar LED lampa? Här har vi ett brett utbud av både vanliga och dimbara LED-lampor med fattningar som GU10, E27, E14 och många fler, vilket gör att du enkelt ska kunna hitta en som passar. Hos oss hittar du LED-lampor från flera populära varumärken, kända för säkerhet och hög kvalitet, så att du alltid ska kunna känna dig trygg med de ljuskällor du köper. Vi utökar dessutom sortimentet kontinuerligt. Skulle du sakna en viss typ av lampa är du välkommen att kontakta oss. Hos oss hittar du dessutom allt du behöver för olika typer av elinstallationer, såväl som andra elprodukter som armaturer, ljuskällor och värmesystem.

Dimbar led-belysning för energieffektivt och flexibelt ljus

En stor fördel med LED-lampor gentemot halogenlampor och vanliga glödlampor är att de inte alstrar någon värme och därmed är säkra att använda även i trånga utrymmen, inte minst som möbelbelysning. De är dessutom väldigt temperaturtåliga, vilket gör att de passar lika bra för belysning inomhus som utomhus. LED-lampor är också att föredra på platser där man vill ha full ljussättning snabbt, eftersom de till skillnad från andra typer av lågenergilampor tänds utan fördröjning. Om du väljer dimbar LED-belysning, kan du dessutom anpassa ljusstyrkan efter humör och behov. De flesta dimbara LED-lampor har steglös reglering och tänds på full ljusstyrka direkt, för att du snabbt ska få ljus när du behöver det. LED-lampor har dessutom en god färgåtergivning och passar därför lika bra i spotlights i till exempel badrum och kök som i fönster och bordsbelysning. För att kunna använda en dimbar LED-ljuskälla så behöver du även en LED-dimmer, något som du även finner i vårt breda sortiment av elprodukter.

Mysigt ljus med LED

De första LED-lamporna som kom ut på marknaden hade ett ganska kallt ljus, men sedan dess har tekniken förbättrats avsevärt och idag har de flesta LED-lampor samma härligt varmvita ljus som klassiska glödlampor. Numera finns det även dimbara LED-lampor som kan ersätta de jämförelsevis kortlivade och mer energihungriga halogenlamporna. En dimbar LED-lampa på 5 W kan hålla åtta gånger så länge som en motsvarande 35 W halogenlampa. LED-lampan är med andra ord den mest användbara, energisnåla och långlivade ljuskällan av dem alla. Man räknar med att en LED-lampa drar ungefär 80 % mindre energi än en traditionell glödlampa eller avger inte heller någon värme, till skillnad från exempelvis halogenlampor. Detta gör att du inte riskerar att barnen bränner sig på till exempel läslampor placerade på golvet eller på lampan över sängen. Om du vill sänka elförbrukningen och lysa upp ditt hem på ett mer hållbart sätt är LED-belysning med andra ord vägen att gå. Många har idag fler lampor och ljuskällor hemma, men är samtidigt medvetna om sin förbrukning. Med hjälp av LED kan du få det mysiga ljus du vill ha, men på ett betydligt mer energieffektivt vis.

Läs mer
FILTRERA & SORTERA

Vanliga frågor om

Belysning - LED Lampor

Kan man dimma alla armaturer?
Det är inte alltid möjligt att dimma alla armaturer, eftersom dimbarheten beror på armaturens konstruktion och ljuskälla.
Varför ska man byta ut sina glödlampor till LED-lampor?
Att byta ut glödlampor till LED-lampor är en energieffektiv lösning som inte bara minskar din energianvändning och därmed elräkning, utan även erbjuder en längre livslängd och därmed minskar behovet av frekventa byten. LED-teknik erbjuder dessutom en utmärkt ljuskvalitet och är tillgänglig i en rad olika färgtemperaturer för att passa olika belysningsbehov.