0
0
Övrigt
Produkter   Belysning Ljuskällor LED lampor GU10 LED lampor - 230V

GU10 LED lampor - 230V

Söker du efter ett säkert, prisvärt och energisnålt alternativ till den klassiska halogenlampan? Då är en GU10 LED-spotlight den perfekta ersättaren! Här hittar du ett brett utbud av LED-ljuskällor med GU10-sockel som passar utmärkt i de flesta 230 V-armaturer avsedda för traditionella GU10-halogenspottar. Vi har både fast lysande och dimbara GU10 LED-lampor i en vid variation av olika utföranden, effekter, spridningsinklar och ljusfärger, så du kan lätt hitta en modell som både matchar din armatur och dina belysningsbehov. Sortimentet inkluderar GU10 LED-lampor på allt från 1,5 W till 11,5 W från flera kända kvalitetstillverkare. Ljuskällorna kan både köpas styckvis och i praktiska flerpack – perfekt om du behöver byta ut flera spottar eller downlights på samma gång.

GU10 LED – det givna valet för hållbar och energisnål belysning

GU10 är en av de vanligaste standardsocklarna för halogenlampor. Armaturer och ljuskällor med denna sockeltyp har funnits på marknaden sedan mitten av 2000-talet. GU10-sockeln används primärt till MR16 och PAR16 refektorlampor, spotlights och downlights på mellan 35 W och 50 W, men även till vissa kompaktlysrör – och numera också till moderna och energibesparande LED-spottar. En LED-spotlight med GU10-sockel är försedd med två runda kontaktstift av metall i botten. Stiften är bredare nedtill vilket gör att ljuskällan lätt kan vridas och ”klickas” på plats i armaturen. Bokstaven G i sockelnamnet står för ”glas” , U betyder att sockeln är försedd med denna fästmekanism, medan siffran tio indikerar avståndet mellan de två stiftens centrumpunkter i millimeter.

En GU10 LED-lampa på 5,5 W har samma ljusstyrka som en 50 W halogenlampa, men bjuder på en betydligt lägre elräkning, mindre värmeutveckling och längre hållbarhet. Beräknad livslängd för en GU10 LED-spot är upp emot 15 000 timmar, medan en halogenlampa lyser i omkring 2 000 timmar. Du får alltså närapå åtta gånger så lång drifttid med en GU10-LED-lampa för 230 V.

Anpassa belysningen med dimbara GU10 LED-spottar

Vill du ha en ljuskälla som motsvarar en dimbar 35 W GU10 halogenspot väljer du en dimbar GU10 LED-spot på mellan 2,6 och 3,8 W. Men håll även koll på ljusflödet (lumen) och färgtemperaturen, så att du får en LED-lampa med rätt belysningsegenskaper för ändamålet. En GU10 LED på mellan 1 W och 2 watt måste till exempel ha ett ljusflöde på minst 125 lumen för att avge samma sken som en traditionell 15 W glödlampa.

En LED-lampa med en färgtemperatur under 2 700 K avger ett varmt, gyllene ljus som passar perfekt för mysbelysningen. En dimbar GU10 LED-lampa på 3 000 K ger ett varmvitt sken som fungerar bra för allmänbelysning. För ett kallare, mer blåtonat arbetsljus rekommenderas en GU10 LED-lampa i 4 000 K eller högre. GU10-lampor med neutral/kall färgtemperatur återger färger väl och lämpar sig utmärkt för belysning i offentliga lokaler, butiker och liknande, men även i kök, badrum och kontor. Med en dimringsbar GU10 LED-spot kan du fixa både arbets-, allmän- och mysbelysningen i ett svep. Vi har flera dimbara GU10 LED-lampor som går från kyliga till varma mystoner ju mer du dimrar dem. Här finner du även dimringsbara LED-spotlights med trådlös appstyrning som du kan sköta bekvämt från soffan via mobilen.

Köp billiga GU10 LED-lampor online

LED-lampor med GU10-sockel är gjorda för att efterlikna halogenspottarnas suveräna belysningsegenskaper. Med en välkonstruerad LED-ljuskälla märker du ingen skillnad – annat än i plånboken. Hos oss kan du köpa högkvalitativa GU10 LED-lampor från kända varumärken till bra priser direkt på nätet! Alltid med kvicka leveranser och dessutom fri frakt vid ordrar över 999 kronor. Så passa på att bunkra upp med prisvärda LED-ljuskällor, appstyrda lampor och andra smarta belysningstillbehör när du ändå handlar annat hos oss – det lönar sig!

1