0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Belysning  » Växtbelysning  »

Växtbelysning

I Sverige är vi inte särskilt bortskämda med ljus under vintern. Dagarna är korta och ibland känns det som att man inte har sett solen på flera dagar. Detta mörker påverkar inte bara oss, utan även våra växter. Många av våra plantor är vana vid betydligt mer sol och ljus än de får under Sveriges vintermånader och riskerar därför att dö om de inte tas om hand på rätt sätt. Kanske lyckades du inte hålla liv i olivträdet eller bougainvillean förra vintern och vill göra ett bättre försök i år? Spana då in vårt utbud av växtlampor och ge dina blommor och gröna växter en trivsammare miljö där de har större chans att överleva och behålla sina blad under vintern.

Ge dina växter en mer gynnsam miljö

Växtbelysning ger helt enkelt liv åt växterna i hemmet. Växter för i sin tur in liv i hemmet och river ner känslan av att det finns en vägg mellan inomhus och utomhus. Att låta växter vara en del av inredningen ger en harmonisk och naturlig känsla, men det gäller alltså att ta hand om dem. Året är långt och vi har olika många soltimmar beroende på vilken säsong det är. Vissa växter är dessutom mer känsliga än andra och behöver hjälp för att klara av vintern utan att dö. Eftersom vi inte kan påverka solen så finns det många andra medel att tillämpa och en smart idé är att köpa olika växtlampor. När dagarna är som allra mörkast kan en del växter nämligen behöva stödbelysning i upp till tio timmar per dygn. Hos oss kan du hitta diverse växtbelysning som ger dina växter en stor chans att överleva och må bra oavsett hur ljuset utomhus ser ut.
Att använda sig av en plantlampa är inte alls krångligt, utan precis som vanliga lampor så hängs de upp på en passande plats i hemmet. De flesta av våra växtlampor är gjorda för upphängning och avsedda för fönster eller rum. De levereras med kabel och en strömbrytare. Vi har också en plantlampa för stående bruk och denna kan med fördel användas som ljuskälla för diverse groddar, örter och små krukväxter. Det finns även LED-växtlampor som ger ett mer behagligt ljus.

Köp lampa för växter online hos oss

Vad ska man då tänka på för att hitta en lampa som både skapar en gynnsam miljö för blomman och samtidigt inte bländar dig när du befinner dig i rummet? Dels är det viktigt att välja en lampa med tillräckligt hög lumen, alltså hur mycket lampan lyser. För att motsvara det dagsljus som växterna behöver under vintern ska växtbelysningen erbjuda minst 1000 lumen, gärna mer. Kommer lampan att hänga en bit bort från växten måste du alltså tänka på att välja en modell med högre lumental för att ljuset ska nå den ordentligt. Ett bra tips är att satsa på en LED-lampa, eftersom den både drar lite ström och erbjuder starkt ljus utan att alstra mycket värme som kan påverka växterna negativt. Du hittar mer information om de olika växtlamporna under respektive produkt för att hitta en modell som passar dina behov,
Med en plantlampa blir det enkelt att hålla växterna vid liv, och med våra stilrena designer så smälter de även snyggt in i resten av inredningen. Handla smidigt och tryggt online hos oss och få dina produkter levererade till dig inom kort!

Läs mer
FILTRERA & SORTERA