0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Belysning  » Inomhusbelysning  » Lysrörsarmaturer  »

Lysrörsarmaturer

Lysrörsarmaturer finns i en mängd olika utföranden och kan användas nästan överallt, såväl inomhus som utomhus. Långa ljusstarka lysrörsarmaturer är den i särklass bästa lösningen för effektiv belysning i större allmänna utrymmen, såsom skolor, kontor, butiker, lagerbyggnader, industrier, utställningslokaler, gallerier, mäss- och sporthallar, matsalar, korridorer, vårdinrättningar, hangarer, flygplatser, kulvertar, parkeringshus, serviceverkstäder och garage. Lysrörsarmaturer är dock minst lika användbara i privata hem. Bänkarmaturer med lysrör passar perfekt i kök, grovkök och tvättstugor och skåp- och takarmaturer med dimbara LED-lysrör är ett suveränt alternativ för allmänbelysning både i kök och badrum. Lysrör och LED-armaturer kan med fördel även användas för belysning i garage, förråd och källarutrymmen, liksom för utomhusbelysning i carportar och andra öppna taköverbyggnader.

Oavsett om du letar efter en klassisk T5 lysrörsarmatur till verkstaden eller kontoret, är på jakt efter en väderbeständig armatur med sensorstyrda lysrör till lastkajen, carporten, korridoren eller entrén, eller vill ha en energisnål bänk- eller takarmatur med LED till garaget, badrummet eller köket där hemma så har vi det du söker. Vårt sortiment inkluderar ett brett urval av stilrena vägg-, tak- och pendelarmaturer i olika IP-klasser, storlekar och modeller med varierande ljusstyrkor för olika ljuskällor. Givetvis har vi även energisnåla lysrörsarmaturer för LED och tillhörande lysrör till samtliga armaturer.

Lysrörsarmaturer LED – en energismart belysningslösning

Här har vi samlat ett heltäckande utbud av högkvalitativa lysrörsarmaturer, lysrör och tillbehör från branschledande tillverkare. Vi har lysrörsarmaturer för alla tänkbara miljöer och användningsområden – från kompakta lysrörsarmaturer med integrerade LED-moduler och dekorativa ljusarmaturer med dimbara LED-lysrör för badrum och kök till hängande lysrörsarmaturer för skolor och kontor, kraftfulla industriarmaturer med klassiska T5 lysrör för garage, lager- och fabrikslokaler, kapslade LED-armaturer i motståndskraftiga material för dammiga, fuktiga och smutsiga inomhusmiljöer och väderbeständiga lysrörsarmaturer för utomhusbruk. Vi har även moderna lysrörsarmaturer med inbyggda skymningsreläer och rörelsesensorer – perfekta i utrymmen där man inte vistas så ofta eller bara behöver belysning under vissa tider. Därtill finns även fjärrstyrda armaturer med LED-lysrör som kan kopplas samman med större, automatiska belysningssystem.

Traditionella lysrör har sina fördelar, primärt om man har behov av riktigt ljuseffektiv och absolut flimmerfri belysning med hög kontrast och god färgåtergivning, men den tekniska utvecklingen har gått framåt och LED-lysrören har knappat in rejält på senare år. Numera bjuder LED-varianterna på närmast likvärdiga egenskaper och ger tillfredsställande ljussättning i de flesta miljöer. I kalla utrymmen, tuffa miljöer och på platser där man behöver kunna tända lyset snabbt är LED lysrörsarmaturer i regel att föredra. Ur driftskostnadsperspektiv kan det också vara en särskilt god investering att välja lysrörsarmaturer med LED då de både håller längre och förbrukar hälften så mycket energi som vanliga lysrör.

Köp en effektiv LED lysrörsarmatur till bra pris online

Det du behöver tänka på om du vill byta till LED-lysrör i en befintlig armatur avsedd för konventionella lysrör är att välja en modell i rätt storlek och effekt som är kompatibel med armaturens driftdon. På ett vanligt T5 lysröranges effekten i watt (W). Ljusstyrkan är även kopplad till lysrörets längd, vilket inte överensstämmer med de energisnåla LED-lysrören. Samma sak gäller givetvis om du vill ersätta en äldre lysrörsarmatur med en LED-variant. För att få motsvarande ljusstyrka på din nya LED lysrörsarmatur behöver du kolla upp vilken wattstyrka det integrerade lysröret ersätter. Håll även koll på hur högt ljusflödet (lumen) är och vilken färgtemperatur du vill ha, exempelvis 2 500 K för ett varmt, gulaktigt sken, 3 000 K för ett varmvitt ljus och 4 000 K för ett kallare mer blåtonat sken. Vissa lysrörsarmaturer med inbyggda LED har även valbar färgtemperatur som kan anpassas vid installationen.

Klicka hem din nya lysrörsarmatur till lysande pris online hos oss! Vi levererar kvickt och bjuder även på frakten vid beställningar över 999 kronor, så passa på att köpa till lysrör, drivdon, glimtändare, dimmer och andra tillbehör samtidigt som du beställer din lysrörshållare. I många fall kan ljuskällor och förkopplingsdon redan vara förinstallerade i armaturen, så kontrollera i respektive produktbeskrivning vad som ingår och vad du eventuellt behöver komplettera med.

Läs mer
FILTRERA & SORTERA