0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Belysning  » Inomhusbelysning  » Bastubelysning  »

Bastubelysning

Har du en bastu eller ska du köpa en bastu behöver du en snygg och säker bastuarmatur. När du sitter i bastun vill du så klart ha det varmt och mysigt, och det gäller naturligtvis också ljuset. Mjuk och behaglig belysning är därför ett måste för att bastubadet ska blir så bra som möjligt. Ingen vill ju basta i totalt mörker, eller för den delen i ett kallt och sterilt lysrörssken, eller hur? I en varm bastu kan du dock inte montera vilken taklampa eller vägglampa som helst. Du måste ha en bastulampa som tål höga temperaturer och som har god isolation mot väta. Vi erbjuder belysning till bastu i olika utföranden och från olika varumärken – bastuarmaturer och bastulampor som är speciellt framtagna för ändamålet och som klarar både värme och väta.

Olika typer av belysning till bastu

Det finns olika sorters bastubelysning. Du kan bland annat välja LED, vanliga glödlampor eller spotlights till din bastu. Innan du väljer en lampa till din bastu är det bra att fundera på var ljuskällan ska placeras. Vill du ha en lampa i taket, en vägglampa eller kanske en bastubelysning under laven? Olika lampor kan nämligen placeras på olika ställen i bastun. Det är mycket viktigt att du tänker på elsäkerheten vid installationen och läser monteringsanvisningarna noggrant innan du sätter upp din nya bastulampa.

Lampor och armatur till bastu från olika varumärken

Från välkända Ifö kommer snygga keramiska armaturer tillverkade av kvalitetsporslin. Porslin är ett miljövänligt alternativ som både är temperaturtåligt och underhållsfritt. Satsa till exempel på Ifö Light On Downlight Bastu ritad av designern Knuyd Holscher. Ifö är ett svenskt varumärke från Bromölla i östra Skåne som utvecklar belysning i tidlös design med lång hållbarhet. Här finns också bastubelysning från finska Ensto tillverkade i trä och värmebeständigt glas. Eller varför inte välja diskreta och stämningsfulla minidownlights från nytänkande Hide A Lite?

Färgtemperatur och IP-klassning

Innan du köper nu bastuarmatur kan det vara bra att känna till ljusets färgtemperatur och lampans IP-klassning. Färgtemperaturen mäts i enheten Kelvin (K). En lampa med högt Kelvin-antal ger ett kallare och ljusare sken. En ljuskälla mellan 2 000 K och 3 300 K brukar uppfattas som ett varmt och mer gulaktigt ljus och passar därför mycket bra i en bastu. IP-klassningen visar vilket fuktskydd lampan har. Klassningen består av två siffror. Den första siffran berättar hur mycket fasta föremål som till exempel sand och damm lampan och dess uttag klarar. Den andra siffran anger hur bra den står emot fukt. Ju högre siffran är desto bättre fuktskydd har lampan. Vilken färgtemperatur och IP-klassning våra bastuarmaturer har hittar du på produktsidorna här online.

Beställ ny bastubelysning online

Välkommen att upptäcka vårt sortiment av bastulampor! Här finns både vägg- och takmonterade bastulampor i olika designer och färger. Rätt belysning skapar en avkopplande stämning och hjälper dig att varva ner och njuta av bastubadet. Här hittar du allt för att skapa en varm, mysig, ljus och säker atmosfär i din bastu. Vi erbjuder också tillbehör till bastuarmaturer som till exempel reservglas och tätningssatser.

Läs mer
FILTRERA & SORTERA