0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt på välkända varumärken
Produkter » Elfördelning & Automation  » Normapparater  »

Normapparater

Går det en propp när du sätter igång diskmaskinen, ugnen eller kaffebryggaren? Detta är ett tydligt tecken på att du behöver byta hemmets elcentral. När du går i tankarna att genomföra en stor renovering är det också en god idé att byta ut den gamla elcentralen, och se till att samtliga vitvaror i hemmet får en helt egen säkring. Här har vi samlat alla normapparater du behöver för en välfungerande och säker elfördelning – exempelvis jordfelsbrytare, automatsäkringar, huvudbrytare och mycket mer.

Vad menas med normapparater?

Moderna elcentraler har fler funktioner och är även lättare att hantera än äldre modeller. Normcentraler är ett bra exempel på detta! Dessa har idag ersatt de äldre gängsäkringscentralerna och går att använda för både mindre och större installationer. En normcentral innehåller en eller flera så kallade DIN-skenor som en elinstallatör sedan använder för att snäppa fast de komponenter som behövs. En normcentral bygger nämligen på ett modultänk, och beroende på vilken central som väljs kan den rymma ett visst antal rader med skenor på både bredden och höjden. Inuti normcentralen finns också skyddsskenor och fasskenor som säkerställer att elen inte skadar något eller någon. Normapparater är i sin tur de komponenter som installeras på DIN-skenorna inuti en normcentral. Det handlar helt enkelt om delar med ett standardiserat mått som passar tillsammans inuti en normcentral.

Normapparater från marknadens ledande tillverkare

De vanligaste komponenterna att förse sin normcentral med är jordfelsbrytare, automatsäkringar och huvudbrytare. Automatsäkringar – även kallade dvärgbrytare – bryter strömmen om systemet överbelastas. Till skillnad från äldre säkringar så går en automatsäkring inte sönder, utan kan enkelt återställas genom att trycka upp en säkringsknapp. En jordfelsbrytare är i sin tur ett komplement till automatsäkringarna. Det är i grund och botten en billig livförsäkring, och bör finnas i alla hushåll. Jordfelsbrytaren bryter strömmen i hela bostaden om den upptäcker felströmmar mot jord. Huvudbrytare används i sin tur när du själv vill bryta strömmen totalt, exempelvis om du ska utföra arbeten i elnätet. Hos oss finner du högkvalitativa automatsäkringar, jordfelsbrytare och huvudbrytare från ledande tillverkare. Vi erbjuder även en rad andra normapparater som signallampor, kopplingsur, personskyddsbrytare, arbetsbrytare med jordfelsbrytare och mycket mer. 

Klicka hem dina normapparater från vårt sortiment

När du klickar hem normapparater från vårt sortiment kan du känna dig trygg i vetskapen att alla produkter når upp till hög kvalitet. Vi tar enbart in produkter från pålitliga och välrenommerade tillverkare, och erbjuder dessutom konkurrenskraftiga priser. Tveka inte att utforska vårt stora utbud redan idag – och använd gärna våra smarta underkategorier för att lättare hitta det du söker. När du väl lägger din beställning kan du räkna med riktigt snabb leverans hela vägen till din ytterdörr eller ditt närmaste ombud. Välkommen!