0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Elmaterial  » Elfördelning & Automation  » Normapparater  » KWH-Mätare  »

KWH-Mätare

En energimätare kan pluggas in i ett vägguttag eller monteras på DIN-skena i en normkapsling och användas för att mäta elförbrukning på en eller flera grupper i en elanläggning. Upplever du att din elräkning börjar dra iväg åt fel håll och vill veta vilka apparater som är bovarna i dramat kan det vara en god idé att införskaffa en elenergimätare. Vi erbjuder ett brett urval av smarta och pålitliga elmätare i olika modeller och prisklasser från välkända kvalitetsmärken.

Med hjälp av en elmätare kan du enkelt läsa av hur mycket energi som går åt i ditt hem eller på din arbetsplats och på så sätt få bättre översikt och kontroll både över din energiförbrukning och din ekonomi. Elpriserna eskalerar som bekant kontinuerligt, men kostnaden varierar också beroende på årstid och tid på dygnet. Om du har många strömkrävande apparater igång samtidigt och primärt använder dem när elen är som dyrast kan elräkningen snabbt skjuta i höjden. Tänk också på att mobilladdare, datorer, tv-apparater, hembioanläggningar, hushållsapparater och trådlösa prylar kan dra mycket ström även i standby-läge. Bara genom att stänga av onödiga eltjuvar som dessa finns potentiella tusenlappar att spara in varje år. Med en energimätare kan du tydligt se vilken utrustning som drar mest el och anpassa användningen därefter.

Minska din elförbrukning med en energimätare

Att installera en kWh-mätare på DIN-skena i elcentralen är en klok investering som betalar sig själv i längden. Du får full kontroll över hela anläggningen och via enhetens digitala display kan du både se tillfällig förbrukning (kW) på enskilda grupper och total förbrukning (kWh) för all ansluten utrustning. Därigenom kan du också avgöra var du kan göra eventuella förändringar som minskar din övergripande elförbrukning på sikt. Vårt breda sortiment inkluderar elmätare både för 1-fas och 3-fas i olika utföranden och mätkapaciteter. En del är avsedda för direktmätning medan andra kräver strömtransformatorer, som i vissa fall behöver köpas till separat. Vi har även energimätare med WiFi så att du kan ansluta din strömmätare till ditt smarta hemnätverk och utnyttja ännu fler funktioner. Väljer du en kWh-mätare med WiFi kan du även läsa av din elmätare via en app i din smartphone oavsett var du befinner dig. Praktiskt om du vill säkerställa att ingenting står och drar ström i onödan där hemma medan du är bortrest eller på jobbet.
Vi har trefas elmätare för 63A, 65A och 80 A, enfas energimätare för 32A, 40A och 45 A , samt enheter för direkt elmätning och pulsad fördelnings- och undermätning såväl för 1-fas som 3-fas, liksom smidiga plugin effektmätare för anslutning direkt i ett vägguttag. Inom industrin kan en elförbrukningsmätare eller kilowatträknare brukas både för övervakning av enskilda maskiner och övergripande energimätning i installationen. Enhetens pulsutgång kan även användas för fjärravläsning.
Att plugga in i en portabel elmätare i ett vägguttag är en enkel och prisvärd åtgärd som kan hjälpa dig att identifiera specifika energitjuvar i hemmet och göra mer informerade val avseende när och hur du använder dina elektriska prylar. Du kopplar bara in energimätaren i valfritt eluttag och ansluter den apparat du vill kontrollera. Den tydliga LCD-displayen underlättar avläsning av din elmätare. Enheten mäter din elförbrukning i kWh och omvandlar informationen till kronor så att du ser exakt hur mycket den anslutna apparaten kostar att använda.

Spara pengar – köp din elmätare till bra pris online

Via en elenergimätare kan du bland annat mäta ström, spänning, förbrukning, effekt och maxström på din elektronik. Vilken data som visas och hur avancerade inställningar du kan göra beror på tillverkare och modell. Se produktbeskrivningen för respektive effektmätare för mer specifik information om funktioner och användningsområden. Vissa elmätare för DIN-montage är även debiteringsgodkända enligt MID (MI003), vilket innebär att du kan använda dem för att mäta, läsa av och ta betalt för kundernas energiförbrukning. Debiteringsgodkända elmätare lämpar sig väl för användning på campingplatser och parkeringar med elstolpe, vid stuguthyrning, hotellverksamheter, laddningsstationer och liknande. Även i lägenheternas abonnentcentraler i hyreshus.
Kika igenom vårt breda utbud av högkvalitativa ström- och effektmätare och välj den variant som passar dina behov bäst. Hos oss kan du köpa elmätare från marknadens främsta tillverkare till riktigt konkurrenskraftiga priser direkt online. Klicka hem din nya energimätare redan idag och få full kontroll över din elförbrukning!

Läs mer
i webblager 1 st
1-3 dagar
525,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
1 450,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
1 593,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
1 439,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
1 929,00 kr
1 av 3 varianter i webblager
1-3 dagar
från 1 130,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
2 188,00 kr
FILTRERA & SORTERA

Vanliga frågor om

Elfördelning & Automation - Normmätare - KWH Mätare

Hur får man billigare el?
Att få billigare el kan handla om att optimera din energianvändning genom att investera i energieffektiva apparater och belysning, samt att använda smarta hem-lösningar för att automatisera och effektivisera energianvändningen i ditt hem. Till exempel genom att använda smarta termostater och timers kan du se till att endast använda el när och där det verkligen behövs.
Hur minskar man sin elförbrukning?
Att förstå din energiförbrukning genom att läsa av energimätaren regelbundet kan hjälpa dig att identifiera mönster och skapa strategier för att minska din användning och dina kostnader.
Hur mäter en elmätare?
Mätningstekniken i en elmätare kan variera med modellen, inklusive elektromekaniska mätare och elektroniska mätare. Varje typ har sina egna särskilda egenskaper och användningsområden baserade på installationskraven.