0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Elmaterial  » Elfördelning & Automation  » Normapparater  » Säkringar & tillbehör  »

Säkringar & tillbehör

Är du ute efter säkringar och proppar har du kommit rätt. Här erbjuder vi säkringar i olika utföranden och i olika storlekar samt många andra eltillbehör till riktigt bra priser. Säkringar och proppar används för att det inte ska bli en överbelastning i fastighetens elektriska anläggning. Detta kan nämligen i vissa fall resultera i överhettning som i sin tur kan starta en brand. Här kan du köpa olika typer av säkringar och proppar smidigt på nätet. Var gärna förberedd och beställ hem några extra så slipper du vara utan ström om en propp skulle gå.

En propp har gått ...

Om en apparat slutar att fungera, kanske spisen, kylskåpet eller diskmaskinen, kan det vara en propp eller en säkring som har gått. Det kan bero på en överbelastning vilket innebär att allt för stor ström gått genom ledningen och skapat en kortslutning. Just många köksapparater drar mycket el. En propp eller säkring kan därför gå om du har på ugnen, spisen och vattenkokaren samtidigt som du använder dammsugare. Om en propp eller säkring slår ifrån måste du gå till husets elcentral och slå på säkringen igen eller byta proppen. Elcentralen sitter vanligtvis i hallen. I centralen finns ett schema som visar vilken propp eller säkring som går till vilka rum och vilka elektriska apparater i huset. En säkring eller propp fungerar som en säkerhetsanordning som förhindrar att det elektriska systemet blir överbelastat. Är säkringen eller proppen rätt dimensionerad bryter den strömmen vid en överbelastning eller kortslutning. I de flesta fall finns också en fast installerad jordfelsbrytare som fungerar som ett komplement till propparna och säkringarna.

I nya fastigheter finns så kallade automatsäkringar. Om en sådan säkring går behöver du inte byta ut den till en ny. Du trycker bara upp den säkringsknapp som gått. Äldre fastigheter har ofta ett proppskåp med porslinssäkringar. Om en sådan propp går byter du ut den mot en ny med samma styrka och färgkod. Den lilla färgpricken på proppen ska alltså ha samma färg som den som gått sönder. Vi erbjuder proppar med olika spänning och amperetal. Det gäller att välja rätt propp eller säkring för att inte överbelasta uttagen. När du bytt proppen i propphuvan skruvar du enkelt tillbaka den i elskåpet igen. Att byta ut en propp som har gått sönder får man göra själv. Det räknas som ett enklare elarbete. Du får också till exempel byta ljuskällor i lampor samt montera sladdströmbrytare, stickproppar och skarvsladdar. Andra större elinstallationen ska utföras av behöriga elektriker.

Köp proppar och säkringar online

Skulle en propp gå kan du snabbt åtgärda problemet om du har extra proppar hemma. Här finns olika typer av säkringar och proppar och du beställer smidigt och säkert på nätet. Se bara till att du köper rätt proppar och säkringar. Vi erbjuder bland annat porslinsäkringar, knivsäkringar, smältproppar, propphuvar, proppautomat, propphyllor och reduktionshylsor. Lägg din beställning här direkt så skickar vi den med en snabb leverans.