0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Elmaterial  » Elfördelning & Automation  » Ljusrelä / Rörelsevakter  »

Ljusrelä / Rörelsevakter

Ett skymningsrelä med rörelsevakt är en smart investering för varje fastighetsägare som har någon typ av ytterbelysning. Genom att ansluta din utebelysning till en rörelsevakt med skymningsrelä kan du göra omgivningarna kring huset trevligare och tryggare att navigera, samtidigt som du minskar din energiförbrukning. Genom att styra din inomhus- och/eller utomhusbelysning via ett ljusrelä med timer kan du även simulera närvaro i hemmet när du är bortrest och avskräcka ovälkomna besökare. Vi erbjuder ett brett utbud av prisvärda ljussensorer, skymningsreläer och rörelsevakter i olika utföranden från välrenommerade kvalitetstillverkare. Här finns ljusreläer och närvarovakter både för tak- och väggmontage med olika räckvidder, avkänningsvinklar och inställningsmöjligheter, såväl för utomhus- som inomhusbruk.

Hitta den bästa rörelsevakten med skymningsrelä för din belysning

En ljus- eller skymningssensor känner av ljusförändringar i omgivningen, men kan inte utföra några åtgärder på egen hand – för det krävs ett skymningsrelä. Det finns många olika typer av ljusreläer och de kan ha flera olika funktioner. Vissa skymningsreläer kommer i form av normapparater som är gjorda för installation på DIN-skena i elcentralen. Dessa kan kopplas till flera olika belysningsgrupper och är i regel försedda med en extern ljussensor som placeras utomhus. Ett analogt skymningsrelä tänder/släcker utomhusbelysningen efter solens ned-/uppgång. Det finns även elektroniska ljusreläer med inbyggt astrour som kan ställas in för att tända och släcka utebelysningen på specifika tider, utan behov av en extern ljussensor. Ska du endast styra enstaka lampor kan du välja ett fristående, kapslat skymningsrelä med inbyggd eller extern ljussensor. Ett skymningsrelä i dosa kan monteras i direkt anslutning till belysningsarmaturen som ska styras, antingen utomhus eller inomhus där det finns dagsljusinsläpp. En mellanliggande kontakt med skymningsrelä och rörelsedetektor som kan pluggas in direkt i ett vägguttag är ett annat smidigt alternativ för enskilda lampor.

Det finns många fördelar med att använda en rörelsevakt med skymningsrelä utomhus, exempelvis för att styra entrélampor, trädgårds- och fasadbelysning. Men du kan även ha nytta av en rörelse- och ljusdetektor till din belysning inomhus, exempelvis i trapphus, korridorer och andra utrymmen med visst dagsljusinsläpp. Vi har flera smarta kombienheter med både skymningsrelä och rörelsevakt i ett, som dessutom är försedda med justerbar luxtröskel. Det innebär att rörelsevakten endast tänder ansluten belysning vid detekterad rörelse om enhetens ljussensor anger att omgivande ljusstyrka ligger under den förinställda nivån. Eftersom lamporna bara slås på när du verkligen behöver dem står de inte heller och drar ström i onödan.

Köp billiga ljussensorer, skymningsreläer och rörelsevakter online

Genom att placera en ljussensor utomhus och koppla den till ett skymningsrelä i elcentralen kan du styra både din inner- och ytterbelysning efter solens rörelser. Ansluter du en timer till ditt ljusrelä kan du tända och släcka din utebelysning vid förvalda tidpunkter. Väljer du en kombinerad rörelsevakt med skymningsrelä till din utomhusbelysning kan du säkerställa att ljuset endast aktiveras vid behov. Installerar du en rörelsevakt med ljusrelä och reglerbar ljussensor tänds din utebelysning bara vid önskat luxvärde, vilket minskar energiförbrukningen ytterligare. Vill du kunna kontrollera din inomhus- eller utomhusbelysning på distans har vi även flera rörelsevakter och skymningsreläer med Bluetooth och wifi-uppkoppling, samt smarta fjärrkontroller och praktiska appar som gör att du kan fjärrstyra din närvarovakt eller ljusdetektor via mobilen även när du inte är hemma. Här hittar du även rörelsedetektorer och ljusreläer som är avsedda för styrning av större DALI-system och rörelsevakter med inbyggda skymningsreläer som är kompatibla med ZigBee och Z-Wave och kan anslutas till ditt smarta hemnätverk.

Oavsett om du letar efter en praktisk skymningsrelä-kontakt i plugin-modell, en utanpåliggande eller inbyggnadsbar ljussensor för din utebelysning, ett komplett skymningsrelä med rörelsevakt i dosa eller ett modulärt ljusrelä med integrerad skymningssensor för DIN-montage så har vi det du söker. Beställ din ljussensor eller rörelsevakt med skymningsrelä till bästa pris online hos oss!