0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Elmaterial  » Elfördelning & Automation  » Solceller & solenergi  »

Solceller & solenergi

Stigande elpriser och ökad miljömedvetenhet har gjort att efterfrågan på billig och klimatsmart energiproduktion har ökat enormt på senare tid. Ett populärt alternativ är att producera egen el med hjälp av solenergi från solceller. Vi erbjuder flera prisvärda lösningar för dig som vill satsa på solenergi. Här har vi samlat ett brett sortiment av solpaneler, solcellskablar, växelriktare, DC-brytare och andra solcellsprodukter från välrenommerade tillverkare.
I utbudet finner du allt från kompletta solcellspaneler till färdiga installationspaket med DC-skydd och växelriktare till solceller, liksom monteringsutrustning, kablar och tillbehör. DC-boxar med DC-brytare till solceller är produkter som ska placeras mellan solpanelerna och växelriktaren för att skydda anläggningen mot överbelastning och överspänning, exempelvis vid åska och blixtnedslag. Här finner du DC-boxar med standardiserade MC4-kontakter för mellan en och fyra strängar samt inbyggd arbetsbrytare och/eller överspänningsskydd. Vi har även kapslade DC-skydd i IP55 med brandkårsbrytare för en till tio strängar. DC-skydden är kompatibla med de flesta fabrikat av växelriktare till solceller och den största modellen av DC-brytare klarar upp till 220 solpaneler.
Vi har även kompletta växelriktarpaket med wifi-uppkoppling i flera olika storlekar från 4 kW upp till 9 kW, som både inkluderar en 3-fas växelriktare och DC-brytare till solceller. Växelriktarpaketet kommer färdigmonterat i en IP65-kapsling och innehåller två MPPT (Maximum Power Point Trackers) laddningsregulatorer med upp till tre strängar, samt över- och underspänningsskydd, jordfelsskydd, överbelastningsskydd och överhettningsskydd.
För att kunna vidarebefordra elektriciteten från solpanelerna till elnätet krävs också ordentliga kablar som står emot UV-strålning och tuffa väderförhållanden. Vi har ett stort urval av väder- och UV-beständiga solcellskablar i olika dimensioner och material. Här hittar du halogenfria och dubbelisolerade solcellskablar både på 1 x 4 mm² och 1 x 6 mm² som är avsedda för inomhus- och utomhusinstallationer i tuffa miljöer och uppfyller alla gällande säkerhetskrav för solcellskabel. Vi har även vatten-, vind- och UV-resistenta flexrör i miljövänligt och halogenfritt polypropylen på 16–50 mm både med och utan fördragna solcellskablar.

Klimatsmart elproduktion med solceller

Solenergi har mängder av fördelar. Solen är en av våra främsta resurser för att generera miljövänlig, framtidssäker och klimatsmart el. Solceller bygger på så kallad fotovoltaisk teknik och består av ljuskänsliga halvledardioder som är gjorda för att fånga in solens ljusenergi (fotoner) och omvandla den till elektrisk energi (elektroner). För att kunna fånga upp så mycket solenergi som möjligt seriekopplas solcellerna oftast i större solpaneler. Dessa kan även parallellkopplas med varandra för att öka strömstyrkan. Den råa solenergin kan dock inte användas som den är direkt från solpanelerna. För att kunna konvertera den likström (DC) som genereras i solcellerna till växelström (AC) som kan skickas ut i elnätet och användas i vägguttaget behövs en så kallad växelriktare. Denna behöver i sin tur förses med olika säkerhetsanordningar som placeras på solpanelssidan för att skydda anläggningen från överbelastning. Hos oss kan du köpa både växelriktare, DC-skydd och olika typer av DC-brytare till solceller, liksom kompletta växelriktarpaket med alla nödvändiga skydd inkluderade i en och samma kapsling.

Spara pengar med solenergi – köp solceller online

En solcellsanläggning är en smart och framtidssäker investering som i princip betalar sig själv inom några år. Genom att producera din egen hushållselektricitet med solceller kan du göra stora besparingar varje månad. Producerar du mer el än du har bruk för själv finns också möjlighet att sälja den vidare och även tjäna en slant. Genom att installera solceller på taket kan du även öka värdet på ditt hus. Tidigare fanns ett statligt investeringsstöd att ansöka om för den som ville installera solpaneler på sitt hus, men detta har numera ersatts av en skattereduktion. För mer aktuell info om solceller och solenergi, se www.energimyndigheten.se/fornybart/solelportalen/
Men du behöver inte installera en fullfjädrad solcellsanläggning för att dra nytta av solenergi. Det finns mängder av solcellsdrivna apparater som är försedda med solpaneler i miniformat och små portabla produkter med solceller som kan lagra solenergi för framtida bruk, såsom batteriladdare, powerbanks, radioapparater, miniräknare och ficklampor. I webbutiken finner du en rad smarta produkter med solceller, inklusive LED-lyktor, pollare och belysningsarmaturer för fasad- och trädgårdsbelysning.
Oavsett om du vill bygga din egen solcellsanläggning och behöver effektiva solpaneler eller bara letar efter en snygg solcellslampa till trädgården så hittar du rätt solcellsprodukter hos oss! Här kan du köpa solceller och solcellsutrustning till konkurrenskraftiga priser direkt på nätet – alltid med snabba leveranser!

Läs mer
FILTRERA & SORTERA