Produkter: 0 st
Summa: 0,00
Övrigt
Produkter   Anslutningsdon Jordfelsbrytare Portabla

Jordfelsbrytare Portabla

 

Höj säkerheten med portabla jordfelsbrytare

En jordfelsbrytare minskar risken för personskador och elbränder. Man skulle kunna säga att det är en relativt billig livförsäkring. En jordfelsbrytare som är portabel skapar en extra säkerhet i en elinstallation. Det är ett slags komplement till de skydd som redan finns. Om du har en jordfelsbrytare bryts strömmen snabbt om en elapparats hölje plötsligt skulle bli spänningsförande. Det minskar därför att någon i omgivningen råkar ut för elskador. Det kan till exempel handla om en trasig skarvsladd som ligger utomhus.

En portabel jordfelsbrytare kan man köpa och koppla in på egen hand. Även du som redan har en jordfelsbrytare som är fast installerad kan ha nytta av portabla jordfelsbrytare. Om du till exempel använder dig av långa förlängningssladdar kan du koppla in en jordfelsbrytare för att hantera jordfel som uppstår långt ifrån den sedan tidigare fast installerade jordfelsbrytaren. Om något skulle gå fel behöver inte hela hemmets el brytas, vilket kan vara en stor fördel.

Vi på Elbutik.se säljer portabla jordfelsbrytare av hög kvalitet. Jordfelsbrytare har dock begränsad livslängd. Därför är det viktigt att du testar din produkt ungefär en gång i halvåret. Det gör du genom att kontrollera ifall strömmen bryts när du håller in testknappen.

Olika typer av portabla jordfelsbrytare

Portabla jordfelsbrytare är smidiga och enkla att ta med sig. I vårt sortiment hittar du varianter från bland andra Malmbergs, Norwesco och Amiga. Botanisera bland mer avancerade varianter och enklast möjliga. Vilka typer av portabla jordfelsbrytare som du kan ha nytta av beror på i vilket syfte du använder dem.