0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Elmaterial  » Elfördelning & Automation  » Normapparater  » Automatsäkringar  »

Automatsäkringar

Automatsäkring, MCB-säkring (Miniature Circuit Breaker) eller dvärgbrytare är bara olika benämningar på samma sak – en automatisk strömbrytare som styr en gruppledning i en elcentral. Hos oss hittar du allt du behöver för att bygga en komplett elcentral med automatsäkringar. Vi har ett brett utbud av dvärgbrytare och tillbehör från ansedda kvalitetsleverantörer. I sortimentet finns även skåp till automatsäkringar, liksom skydd och spärrar för säker installation. Vilken typ av säkringar du ska välja till just din elcentral beror främst på vilka applikationer som ska kopplas in.

Automatsäkringar kommer i tre olika karaktärer – B, C och D. Dvärgbrytare med karakteristik B brukar även kallas snabbsäkringar då det är utlösningskarakteristiken som avses. En automatsäkring med karakteristik B passar bäst för resistiva laster såsom belysning, spis/ugn och varmvattenberedare. Dvärgbrytare i karaktär C är lite trögare och lämpar sig för såväl resistiva som induktiva laster, exempelvis tvättmaskiner, mikrovågsugnar och allehanda vägguttag. Om du söker automatsäkringar till ett proppskåp i en vanlig bostad är det sannolikt säkringar i karaktär B eller C du behöver. Säkringar med karakteristik D används primärt inom industrin då de lämpar sig bäst för mycket startströmskrävande laster.

Dvärgbrytare, säkringar och tillbehör

Vi har vi automatsäkringar i både karakteristik B, C och D med olika brytkapacitet (6-10 kA) och märkström (0,5-63 A). Letar du efter en säkring på 13 ampere i karaktär B ska du välja en dvärgbrytare märkt 13B. Krävs en säkring på 10 ampere i karaktär C väljer du en automatsäkring märkt C10. Använd gärna filtreringsverktyget för att hitta rätt. Oavsett om du söker en 2-polig automatsäkring på 16 A, en dvärgbrytare på 40 A eller en fullfjädrad automatsäkringscentral så har vi det du behöver. Utbudet inkluderar även beröringsskydd, låsbyglar, fasskenor, spärrpluggar, täckbrickor och bryggor, liksom olika typer av kapslingar för trygg inkoppling av automatsäkringar.

Vi erbjuder även färdigbyggda elcentraler med förmonterade normapparater. Hos oss handlar du både dvärgbrytare och proppskåp bekvämt online – alltid till bra priser och med snabba leveranser!

Läs mer
FILTRERA & SORTERA