0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Värme / Ventilation  » Radiatorer  »

Radiatorer

Element & radiator för hemmet

Lite kyligt i lyan? En elradiator eller fläktkonvektor värmer lika gott i hemmet som i plånboken. Hos oss kan du köpa både bra och billiga element i olika material, färger och utföranden från en rad kända varumärken. Vi har allt från stilrena, elektriska element för fast väggmontage till fristående oljeradiatorer med golvstativ och portabla modeller på hjul. Botanisera bland mängder av snygga radiatorer och oljefyllda element för såväl 400 V som 230 V. Här finns väldesignade panelelement med smart appstyrning och slimmade elradiatorer med läcker glasfront som garanterat kommer att hetta upp både hem och inredning. Om du vill ha ett riktigt energisnålt alternativ väljer du ett element med elektronisk termostat som reglerar värmen automatiskt efter rådande rumstemperatur och/eller tid på dygnet.

Om du vill spara in på energikostnaderna är elektriska element ett utmärkt alternativ – eller komplement – till fjärrvärme, golvvärme och luftvärmepumpar både i hemmet och på arbetsplatsen. Det finns också många fina slantar att spara genom att satsa på ett flyttbart el värmeelement med olja i mindre utrymmen där du endast vistas under kortare perioder och bara vill ha det varmt medan du faktiskt är där, exempelvis i garaget, hobbyrummet, källaren, snickarboden eller sommarstugan.

Ett portabelt oljefyllt element på 230 V med sladd och stickpropp kan tas med precis dit du behöver det och passar även perfekt för tillfällig uppvärmning under renoveringsprojekt och liknande. Ett elelement på 400 V gör sig utmärkt både i hemmet, fritidshuset, kontors- och samlingslokalen, liksom i till- och nybyggnader där fjärrvärme kanske inte är ett gångbart alternativ. En elradiator på 400 V är avsedd för fast elinstallation och måste enligt lag alltid monteras på väggen. Det gäller såväl elradiatorer som vätske- och oljefyllda el element på 400 V.

Välj oljeradiator efter uppvärmningsbehov

Ett litet energisnålt element på 230 V ger snabb och effektiv punktuppvärmning i mindre utrymmen, medan en större oljefylld radiator på 400 V lämpar sig utmärkt för permanent bruk i hem- och kontorsmiljöer. Vi har snygga element och panelradiatorer i en rad olika modeller, storlekar och effekter för klimatsmart och energieffektiv uppvärmning av både privata bostäder och företagslokaler. Välj wattstyrka på din radiator efter rumsstorlek. Beräkna ungefär 60 W per kvadratmeter golvyta. Detta kan så klart fördelas på flera element. Placera gärna värmeelementet under ett fönster och se till att anpassa längden efter detta för att undvika kallras.

Oljefyllda radiatorer ger en mjuk och jämn värmestrålning som inte bränner damm eller avger oangenäma lukter. Våra elradiatorer finns både med och utan fläktar och konvektorer som förbättrar värmespridningen i rummet, samt med mekaniska och elektroniska termostater med nattsänkning och andra avancerade inställningar som gör att du kan anpassa uppvärmningsgraden efter tillfälle och behov. Vissa elektriska radiatorer är även utrustade med inbyggt WiFi så att du kan fjärrstyra ditt värmeelement via en app i mobilen. Se våra oljeelement här.

Köp elelement och oljeradiatorer till värmande priser online

Oljefyllda elradiatorer (även kallat oljefyllda elelement) är billiga både i inköp och drift. De passar dessutom in överallt. Där du har säker el inkopplad kan du ha ett elektriskt element. Med korrekt installation (som givetvis ska utföras av en behörig elektriker) kan du även placera ett eldrivet element i våtrum och badrum. Hos oss hittar du flera vattentåliga radiatorer i IP24. I webbutiken finns även ett brett urval av praktiska tillbehör, såsom golvstativ, kopplingsboxar, termostater, ventiler, stänkskydd, termostatmoduler, trådlösa radiomottagare och styrenheter för smart och kostnadseffektiv uppvärmning av hela hemmet. Här kan du köpa energisnåla elelement och smarta komplement till riktigt heta priser direkt online – alltid med trygga betalningar och snabba leveranser!

Läs mer
4 av 6 varianter i webblager
1-3 dagar
från 749,00 kr
i webblager 8 st
1-3 dagar
från 499,00 kr
i webblager 3 st
1-3 dagar
från 799,00 kr
i webblager 8 st
1-3 dagar
från 999,00 kr
i webblager 2 st
1-3 dagar
1 329,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
263,00 kr
1 av 7 varianter i webblager
1-3 dagar
från 1 245,00 kr
2 av 5 varianter i webblager
1-3 dagar
från 1 399,00 kr
FILTRERA & SORTERA

Vanliga frågor om

Värme / Ventilation - Radiatorer

Vad är skillnaden mellan radiator och element?
Svaret är nej, det är bara två olika namn på samma produkt. Element är ofta ett bredare uttryck som finns i flera olika produkter och är mer generellt i många sammanhang.
Vad ska man ha för element?
Elementets storlek Hur många watt du ska ha på elementet beror dels på i vilket klimat du bor, dels på hur gammalt huset är och dels på hur stort rummet är. Om du bor i ett milt klimat kan du beräkna ungefär 60-70 W/m², medan om du bor i lite kallare klimat kan 70-85 W/m² vara att föredra.
Får man byta radiator själv?
Kan jag byta element själv? Gäller det en radiator med stickkontakt kan du lösa det själv, annars är det en fackman som måste göra det. Detta beror på att det handlar om en fast elinstallation och en sådan får enbart utföras av en behörig elektriker enligt lag.
Vad kostar ett element per dygn?
Ett element med en förbrukning på 5,4 kWh och ett elpris på 2,5 kr per kilowattimme ger en kostnad på 13 kronor och 50 öre.
Vilket element är energisnålast?
Oljefyllda element är energisnåla och håller en jämn värme, men tar längre tid att värma upp. De finns moderna panelelement som håller en jämn temperatur och det är viktigt för att kunna hålla nere kostnaderna.
Vad är skillnaden mellan elelement och oljeelement?
Elelement är effektivare för kortvarig användning med snabb uppvärmning men mindre energieffektiva vid långvarig användning. Oljeelement tar längre tid att värma upp men är mer energieffektiva för långvarigt bruk då de behåller värmen längre.
Får inte värme i hela elementet?
"Om värmen i ditt LVI-element inte sprids jämnt kan orsaken vara luft i systemet, vilket hindrar det varma vattnet från att cirkulera genom hela enheten.