0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Värme / Ventilation  » Termostater  »

Termostater

Termostater används för att reglera temperaturen till en konstant önskad nivå och förekommer i allt från golvvärme, ugnar, kylskåp och duschblandare till luftkonditionering och elektriska och vattenburna centralvärmesystem. Precis som på en elradiator eller ett fjärrvärmeelement är en välfungerande termostat ett måste för att du ska få ut det mesta och det bästa av din golvvärme. Termostaten utgör själva navet i det totala värmesystemet. Det är termostaten som bestämmer hur stor del av den förvalda och installerade effekten som ska användas. Om du väljer en riktigt bra golvvärmetermostat behöver du inte oroa dig över att temperaturen ska bli jämn eller inte – för det blir den. Dessutom får du de främsta förutsättningarna för en lägre energiförbrukning. Termostater kommer både i manuella och elektroniska modeller. De enklaste elektriska termostaterna fungerar ungefär som en strömbrytare och består av en bimetallfjäder som böjer sig i olika riktningar beroende på den omgivande temperaturen. Fjädern är i sin tur kopplad till ett mekaniskt relä som öppnar och stänger strömkretsen för att reglera värmetillförseln till den inställda nivån. I mer avancerade termostater sköts detta på elektronisk väg. En elektronisk rumstermostat för golvvärme kan vara försedd med en eller flera givare som läser av den omgivande rumstemperaturen. De externa sensorerna skickar signaler till huvudenheten som registrerar eventuella avvikelser och justerar värmen per automatik. Numera finns även programmerbara termostater med touchskärm som kan ställas in för att kringgå den automatiska värmekorrigeringen vid utvalda tidpunkter och därigenom minska elkostnaderna. De system för el golvvärme som visar bäst i test brukar ofta ha fjärrstyrda elektroniska termostater med WiFi.

Hitta rätt termostat till din golvvärme

Hitta en golvvärmetermostat som passar dig i vårt breda sortiment! Vi har produkter för alla vanligt förekommande ramsystem och erbjuder ett stort utbud av smarta termostater från branschledande kvalitetstillverkare. Här har vi samlat väldesignade termostater för el- och vattenburen golvvärme både i manuella modeller med klassiskt vred och i helelektroniska varianter med touchdisplay, liksom mängder av givare, givarkablar, packningssatser, täckfronter och andra tillbehör. Välj mellan digitala rumstermostater för golvvärme med stilrena touchskärmar i svart, vitt och transparent glas; kompletta termostater och golvvärmereglage i vit och svart termoplast eller smarta termostater i form av lättinstallerade apparatinsatser med snygga vred, täckplattor och designramar i olika färger, material och utföranden som kan matchas med interiören. Kanske vill du ha en vit termostat till golvvärmen i köket och en svart termostat i badrummet eller vice versa. Vi har inte bara termostater till golvvärme, i webbutiken finner du även ett brett urval av praktiska allroundtermostater som fungerar både för värme och kyla, användarvänliga DIN-termostater för montage i elcentralen och termostater för elradiatorer av olika slag. Vi har även moderna element- och golvvärmetermostater med inbyggd WiFi som kan regleras via en app i mobilen, oavsett var du är. Med en högkvalitativ termostat kan du njuta av varma golv under lång tid framöver.

Köp smarta golvvärmetermostater, givare och reservdelar billigt online

Om du redan har ett befintligt värmegolv med tillhörande termostat sedan tidigare och upplever att golvvärmen inte fungerar tillfredsställande kan det ha många olika orsaker. Om det var ett tag sedan du installerade systemet kan det faktiskt löna sig att byta termostat till din golvvärme. Med dagens toppmoderna varianter kan du lätt sänka energiförbrukningen och höja bekvämligheten där hemma. Men om golvvärmen inte blir varm trots att du har ställt in rätt temperatur är det inte säkert att det är termostaten som krånglar. Kanske är det bara dags att byta givare till din golvvärme. Hos oss finner du både nya termostater och reservdelar till dessa, liksom passande givarkablar olika längder till de flesta modeller av termostater för golvvärme och frostskydd. Beställ din golvvärmetermostat och eventuella tillbehör snabbt och enkelt online – alltid till förträffliga priser och med kvicka leveranser!

Läs mer
i webblager 2 st
1-3 dagar
549,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
649,00 kr
i webblager 2 st
1-3 dagar
799,00 kr
Skickas inom 5-8 arbetsdagar
799,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
899,00 kr
i webblager 2 st
1-3 dagar
från 1 299,00 kr 1 499,00 kr
-13%
i webblager 2 st
1-3 dagar
849,00 kr 949,00 kr
-10%
1 av 2 varianter i webblager
1-3 dagar
från 1 549,00 kr 1 699,00 kr
-8%
FILTRERA & SORTERA

Vanliga frågor om

Värme / Ventilation - Golvvärme - Termostater

Kan man ha vilken termostat som helst till golvvärme?
Många termostater är kompatibla med olika system för golvvärme men det är viktigt att noga kontrollera specifikationerna och rekommendationerna från tillverkaren av din värmelösning. Vissa system kan ha särskilda krav eller rekommendationer när det kommer till termostatval för att optimera prestanda och energieffektivitet.