0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Värme / Ventilation  » Elpatroner  »

Elpatroner

När värmepumpen inte räcker till för att värma upp hela huset och ge en behaglig värme kan en elpatron fungera som ett effektivt komplement. En elpatron genererar nämligen värme i en panna eller beredare när kompressorns effekt inte klarar av att ge det där extra tillskottet av värme du ibland vill ha. Elpatroner kan användas tillsammans med värmekällor som till exempel bergvärme, luftvärme, pellets och olja, men det finns också elpatroner som kan användas till bland annat pooler, golvvärme och handdukstorkar. Här har vi samlat högkvalitativa elpatroner med styrsystem och överhettningsskydd. Vi har elpatroner som är anpassade för temperaturområde mellan 30 och 90 °C. Till värmepatronerna finns också alla nödvändiga tillbehör som bland annat kopplingsboxar och termostater.

Värmepatron när ordinarie värmekälla inte räcker till

En kall vinterdag kan ditt värmesystem få svårt att täcka den effekt som behövs för att värma upp fastigheten. En elpatron kan då hjälpa till att få upp värmen till den nivå du önskar. Värmepatroner kan också vara ett bra alternativ om värmekällan krånglar på något sätt eller helt enkelt tar slut. Elpatroner kan alltså fungera som ett komplement, men de kan också användas som huvudsaklig uppvärmningsanordning. Andra användningsområden för elpatroner är vattenburen värmegolv, pooler och handdukstorkar.

Hur fungerar en elpatron?

En elpatrons uppgift är att värma upp vatten som kan täcka värmebehovet när det är högre än det ordinarie värmesystemets maxkapacitet. Det finns elpatroner som kan användas till en panna såsom en kombipanna eller en vedpanna men också elpatroner som fungerar med vattenburen golvvärme, pooler eller handdukstorkar. Man kan säga att en elpatron är en doppvärmare med värmeledande rör i metall som snabbt och effektivt värmer upp vattnet. Metallelementet på patronen sänks ned i vattnet och elektriciteten i metalldelarna värmer då upp vattnet. Olika elpatroner har olika effekt. Du kan till exempel hitta en elpatron med 2 kW, 6 kW och 9 kW. När du ska köpa en elpatron är det viktigt att den klarar av den hårdhetsgrad som vattnet i din fastighet har. En elpatron av rostfritt stål klarar till exempel mjukt vatten, medan du ska ha en elpatron med kopparelement till hårt vatten. Med en termostat styr du enkelt inställningarna på elpatronen.

Elpatron till värmepanna smidigt online

En elpatron är en smart backupp när temperaturen sjunker och ditt värmesystem inte räcker till eller som en säkerhet vid en driftstörning. Elpatroner kan alltså användas till värmepannor, varmvattenberedare och ackumulatortankar men även till bland annat vattenburen golvvärme, handdukstorkar och pooler. Vi erbjuder ett högkvalitativt sortiment av pålitliga elpatroner från branschledande varumärken. Vad kostar då en elpatron? Ja, priser på elpatroner varierar beroende på användningsområde och effekt. Hos oss kan du köpa en elpatron till ett konkurrenskraftigt pris direkt på nätet. Vi erbjuder riktigt bra service och snabba leveranser. Beställningar över 999 kronor skickas dessutom fraktfritt.

Läs mer
FILTRERA & SORTERA