0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt på välkända varumärken
Produkter » Värme / Ventilation  » Frostskydd & Värmekabel  »

Frostskydd & Värmekabel

Frostskydd och värmekabel används vanligtvis i mindre, enklare och icke uppvärmda utrymmen för att motverka frostskador och sprickbildning på köldkänsliga material och minimera frysrisken på avloppsrör och vattenledningssystem. Vi har både frostvakter och värmekabel för rör som säkerställer att temperaturen inte blir för låg i utsatta miljöer. En frostvakt passar perfekt i växthus, garage, tvättstugor, fritidshus, villakällare, matförråd och andra små utrymmen.

Här har ett brett utbud av värmekabel och frostvakter från branschledande tillverkare. I sortimentet finns både självreglerande frostskydd och frostvakter med termostat. En självreglerande frostskyddsvakt består av en värmekabel med jordad stickpropp som kan pluggas in i ett dito eluttag och förläggas utvändigt, längs med den vattenledning eller det avloppsrör som ska skyddas. En snabb och enkel lösning när kylan slår till. Med lämpliga tillbehör kan värmekabeln även installeras invändigt, exempelvis inuti en dricksvattenledning, vilket ger extra effektivt frostskydd även under riktigt kalla vintrar. Självreglerande värmekabel kan anpassas efter det aktuella röret.

Effektiva frostskydd med värmekabel för alla miljöer

Självreglerande värmekablar justerar sin effekt automatiskt efter omgivande temperatur, vilket ger en jämn värmefördelning och en kontrollerad elförbrukning. Dock är de alltid påslagna, även när det är varmt ute. Vill du stänga av frostskyddet under sommarhalvåret behöver du komplettera din frostvakt med en termostat, eller en controller, som ser till att värmekabeln endast aktiveras kring fryspunkten.
Utöver frostvakter med värmekabel för avloppsrör och vattenledningar finns även frostvakter med självreglerande värmekabel som är avsedda för att förhindra isbildning i takrännor och stuprör.

Vi har även färdiga frostvakter och värmekabel med ansluten sladd och stickpropp i olika längder och effekter. Allt från 2 meter värmekabel på 20 W upp till 100 meter värmekabel på 1 000 W. Dessa fungerar för frostskydd av rör på upp till 50 millimeter vid -25 °C, förutsatt att röret är adekvat isolerat och grävs ned minst en halvmeter. Vi har även betonghärdningskabel med CCE-don och värmekabel som skyddar grundplattor i betong mot tjällyftning under bygget.

Frostvakter med termostat

Förutom värmekabel för rör, vattenledningar och takrännor har vi även fristående, kompletta frostvakter i IP44, IP31 och IP21 som kan användas i mindre utrymmen för att skydda från frost och sönderfrysning. Dessa är försedda med integrerade väggfästen, samt sladd och jordad elkontakt. En frostvakt i IP44 kan användas både i fuktiga och torra utrymmen. Perfekt för värme i ett litet växthus, pumphus, vid vattenmätare, i garage, förråd, husvagnar, båtar eller matkällare. Dessa frostvakter finns på 200–500 W med steglös termostat som kan regleras mellan 5–35 °C. De stående eller väggmonterade frostvakterna fungerar som minielement och kan nyttjas för tilläggsvärme i bostäder, som värmare till växthus eller för frostskydd i källare och förrådsutrymmen. Vi har även separata elektroniska plugin termostater med givare som kan kopplas mellan eluttag och frostvakt eller värmekabel för att både kontrollera aktiveringstemperatur och reglera värmen.

Vi har även större värmemattor och värmesvep med sladd och stickpropp som kan användas för frostskydd av köldkänsliga material och produkter. Värmemattan fungerar genom reflekterad värmestrålning och har en automatisk temperaturstyrning på cirka 60 °C. Värmesvep är avsedda för frostskydd av rör och avloppsledningar. Värmekabeln levereras i ett isolerat hölje som sluts runt röret med kardborrefäste. Detta återanvändningsbara frostskydd finns i flera längder och håller rören frostfria ned till -30 °C.

Köp värmekabel, termostat och frostvakt till värmande priser online

Vi har rörvärmekabel, frostvakter och termostater i flera olika fabrikat, storlekar och längder. Hos oss kan du även köpa värmekabel på löpmeter, praktiskt när du behöver frostskydda längre ledningssystem eller en större yta. Komplettera med lämpliga tillbehör och beställ ditt frostskydd snabbt, säkert och billigt online!