0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!

Ebeco Frostvakt 10

Ebeco Frostvakt 10 är försedd med en vanlig jordad stickpropp och kan användas för att lösa en mängd olika typer av frostskydds- och varmhållningsbehov. Det enda du behöver tillgång till är ett jordat vägguttag. Ebeco Frostvakt 10 är självreglerande och kan inte bli överhettad även om den är inkopplad under lång tid. Ebeco Frostvakt F-10 levereras färdig-monterad med stickpropp och 2 meter anslutningskabel. Anslutningsspänning 230 V.

Ebeco Frostvakt 10 minimerar energiåtgången
Frostvakten är en självreglerande värmekabel, vilket innebär att kabeln själv känner av den omgivande temperaturen och reglerar sin effekt därefter. Eftersom värmekabeln skötersig själv, får du alltid jämn värmefördelning och kontrollerad förbrukning.

Enkel att installera utvändigt som invändigt
Tack vare den självreglerande konstruktionen kan kabeln korsas för perfekt anpassning till röret utan risk för överhettning. Den självbegränsande egenskapen gör att behovet av termostat minskar. Vid långa längder och vid invändig förläggning kan dock termostat vara en fördel. Vi rekommenderar att jordfelsbrytare används vid samtliga värmekabelkonstruktioner. Frostvakten kan användas både invändigt och utvändigt för vattenledningar och avloppsrör. Kabeln kan även installeras invändigt i dricksvattenledningar ( med tillbehör längst ner på denna sidan.), eftersom den är helt fri från PVC. OBS! Vid invändig förläggning krävs tillbehör E 89 604 10

Klarar de tuffaste förhållanden.
Då ebeco testar frostvakten innan den förpackas vet de att de är täta vid leverans och Frostvakten är utvecklad för att klara de kallaste vintrar. Värmekabeln skyddar, vid invändig förläggning, ett 32 mm rör med 20 mm isolering ända ner till -30°C. Vid utvändig förläggning på 32 mm plast- eller metallrör med 20 mm isolering, -20°C. Genom att förlägga kabeln dubbelt eller i spiral kan effekten höjas ytterligare.

Exempel på användningsområden:

  • Växthus
  • Husvagnar
  • Vattenrör
  • Hängrännor
  • Vattenmätare
  • Dräneringsrör
Specifikationer
Uteffekt
10W/m vid +5°C metallrör
Anslutningsspänning
230V AC
Max. temperatur
+65°C
Max. anslutningslängd (10A)
100m utv. / 60m inv.
Godkännande
CE, KIWA 1289
Största tillåtna avsäkring
13A
.
.
.

Ebeco Frostvakt 10

EBECO

Relaterade produkter

3 av 4 varianter i webblager
1-3 dagar
från 39,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
639,00 kr