0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt på välkända varumärken
Produkter » Värme / Ventilation  » Radiatorer  » Konvektorelement  »

Konvektorelement

Ibland är det kallare än vanligt, och ibland finner vi oss i situationer där en extra värmekälla behövs. Kanske besöker du tillfälligt ditt fritidshus på vintern, eller vill ha lite extra stödvärme hemma i sovrummet under riktigt kalla dagar vintertid. Då kan ett värmeelement vara ett praktiskt alternativ för att snabbt höja temperaturen inne. En effektiv variant av element är så kallade konvektorelement. Konvektorelement har mycket hög förmåga att avge värme. Värmeproduktionen går snabbt, vilket har gjort dem populära för många olika användningsområden. Luftens rörelse genom konvektionsplåten inuti konvektorn, det vill säga konvektionsandelen, skapar en stor del av den avgivande värmen. Resterande avgivning av värmen kommer från en form av strålningsvärme. Konvektorelement har också den stora fördelen att de är små i storleken med lägre format än andra radiatorer. De kan därför ofta monteras stående på golv och ser likadana ut på både fram- och baksida. Det gör att de passar extra bra framför större glaspartier och andra platser där baksidan av elementet kan skådas. Den kompakta storleken gör dem också extra väl lämpade för användning i mindre utrymmen, som i källare eller stugor, där du har begränsat med plats och dessutom snabbt vill kunna förvara elementet när det inte används. När du inte längre behöver elementet kan du snabbt ställa det i ett förråd eller i städskrubben för att spara plats. Det finns också praktiska golvinbyggda konvektorelement där den varma luften kommer från en fläkt. Något som blivit populärt under de senaste åren är konvektorelement för vattenburna värmesystem, perfekt för den som vill hålla nere elförbrukningen i hemmet.

Konvektorelement med fläkt för en jämnare värme

Ett konvektorelement med fläkt kan snabbt och effektivt ge dig extra värme där du behöver det som mest. Kanske är det kallare än vanligt i sommarstugan eller i hobbyrummet? Då kan en fristående konvektorradiator vara en smidig lösning. Med hjälp av den integrerade fläkten sprids värmen snabbt och effektivt ut i rummet, och du kan njuta av en högre temperatur. Många konvektorelement har flera effektlägen, och även valmöjligheten att slå på eller stänga av fläkten efter behov.

Brett utbud av konvektorelement

Hos oss hittar du framför allt golvstående konvektorelement, vilka har många olika användningsområden tack vare sin smidiga storlek och höjd. De kan med fördel användas för att skapa en extra källa till värme under det kalla vinterhalvåret. Använd ett extra konvektorelement i exempelvis fritidshuset, källaren eller ett dragigt sovrum. Vi lagerför konvektorelement av hög kvalitet från flera välkända varumärken. I utbudet hittar du bland annat värmekällor av hög kvalitet från några av marknadens mest pålitliga tillverkare, kända för hög kvalitet och effektiva produkter. Vissa konvektorelement är mycket enkelt utformade med fläktläge, andra med flera olika inställningar och valmöjligheter. Hos oss hittar du inte bara ett brett utbud av konvektorelement och andra värmeelement, du kan också hitta produkter för alla typer av elarbeten, oavsett om du är proffs eller amatör. I vårt breda sortiment hittar du allt från armaturer till rör för elinstallationer.