0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Belysning  »

Belysning

Alla hem och arbetsplatser behöver olika typer av belysning. Ett rum behöver lampor som lyser upp större områden, så kallad allmänbelysning. Det kan vara till exempel taklampor och lysrörsarmaturer. Ett rum behöver också bra arbetsbelysning med mindre riktade ljuskällor såsom bänkbelysning, spotlights och skrivbordslampor. Och slutligen behöver ett rum dekorationsbelysning eller accentbelysning som ger ett mysigt och trivsamt ljus. Fönsterlampor, nattlampor eller ljusslingor är exempel på accentbelysning.

Välkommen att köpa lampor online här hos oss – din lampbutik på nätet! Förutom inomhusbelysning kan du också köpa utomhusbelysning online. Kanske en fasadbelysning, en vägglampa till altanen eller trädgårdsspotlights? Utebelysning ser inbjudande och välkomnande ut, och gör det enklare att navigera i trädgården när det är mörkt ute.

Köp lampor på nätet till hem och trädgård

Lampor finns i en mängd olika designer, storlekar, färger och material. Vad letar du efter idag? Belysning i ett fönster, en ny kökslampa, spotlights till badrummet, en takplafond till vardagsrummet eller kanske funktionell arbetsbelysning till garaget? En väl genomtänkt ljussättning gör rummet både funktionellt och mysigt.

Här har vi sorterat vårt breda utbud av armaturer, lampor och belysning i olika kategorier. Bland våra downligts och spotlights hittar du till exempel lampor för både inomhus- och utomhusbruk. Under kategorierna inomhusbelysning, dekorationsbelysning och utomhusbelysning finns fler lampor som lyser upp ditt hem och din trädgård. Letar du bra belysning till en arbetsplats hittar du många alternativ under arbetsbelysning, butiksbelysning och industribelysning. Gillar du att hålla på med växter rekommenderar vi också att du tar en titt på växtbelysningar. Glöm inte heller bort att komplettera med rätt ljuskällor.

IP-klassning, sockel, ljusstyrka och färgtemperatur

En armatur eller lampa har någon form av ljuskälla. Förr var glödlampan den vanligaste ljuskällan. Idag har den till stor del ersatts av LED-lampor men du kan även hitta lampor med lysrör, halogenlampor, lågenergilampor och lysdioder. LED-lampor är dock det självklara valet för många eftersom det är ett miljövänligt alternativ med låg värmeutveckling och lång livslängd.

Ljuskällor har också olika IP-klassningar. Detta är särskilt viktigt att tänka på när du ska köpa belysning till badrummet eller trädgården. IP-klassningen beskriver lampans täthet, alltså hur väl den står emot till exempel sand och damm, samt lampans förmåga att stå emot fukt. En annan sak som är bra att ha koll på är lampsocklarna. Det är mycket förargligt att köpa nya ljuskällor för att sedan inse att de inte passar. Den vanligaste sockeln är E27, vissa vägg- och bordslampor har sockel E14 och riktigt stor belysning kan kräva sockel E40. Sockel G5 används ofta i taklampor med lysrör. Ja, som du förstår finns det många olika lampsocklar. Ta helt enkelt en titt på den gamla ljuskällan som sitter i lampan innan du köper ljus på nätet.

Ljusstyrkan mäts i lumen och ger en uppfattning om ljuskällans ljusflöde. Ju mer lumen ljuskällan har desto starkare lyser den. Ljuskällans färgtemperatur mäts i enheten kelvin. Normal färgtemperatur för lampor i ett hem är runt 3 000 K.

Köp belysning och lampor online

Välkommen att köpa belysning på nätet! Här finns allt från kökslampor, golvlampor och bordslampor till diskreta spot- och downlights, ljuskällor och skensystem. Handla i vår lampaffär online och få din beställning snabbt hemskickad.

i webblager 1 st
1-3 dagar
2 379,00 kr
i webblager 5 st
1-3 dagar
från 299,00 kr 439,00 kr
-31%
i webblager 1 st
1-3 dagar
269,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
1 799,00 kr
i webblager 3 st
1-3 dagar
från 1 879,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
299,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
149,00 kr
i webblager 2 st
1-3 dagar
549,00 kr
Plejd DWN-01 Downlight Tilt
Välj rätt lampa!
LED-lampor är så gott som standard i de svenska hemmen. De är inte bara ...
Plejd DWN-01 Downlight Tilt
Välj rätt downlight!
Downlights, med sitt spridda och behagliga ljus, utgör en mångsidig bely...