0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Elmaterial  » Installationsmateriel  » Dosor Infälld Installation  » Kapslade Kopplingsdosor  »

Kapslade Kopplingsdosor

Alla elinstallationer kräver fackmannamässig hantering och en rejäl dos försiktighet, men vissa mer än andra. Om du ska placera en kopplingsdosa utomhus, i ett våtutrymme eller någon annan tuff, blöt och smutsig miljö är det oerhört viktigt att du väljer en kapslad variant i rätt IP-klass. IP-beteckningen anges med bokstäverna IP följda av två siffror. Den första anger hur väl kapslingen skyddar mot intrång av damm och fasta objekt. Den andra siffran anger tätheten mot vatten. Ju högre siffra, desto bättre skydd. En vanlig liten kopplingsdosa för inomhusbruk i IP20 är petskyddad men tål inte väta. En kopplingsdosa i IP68 är helt dammtät och tål även långvarig nedsänkning i vatten. I badrummet räcker vanligtvis en kopplingsdosa i IP44, men det beror också på i vilken zon den ska sitta – så dubbelkolla alltid med din elinstallatör för att vara på den säkra sidan innan du beställer!

Viktigt att välja rätt kapsling för kopplingsdosa utomhus

Utomhus är en kopplingsdosa i IP54 eller högre oftast att rekommendera, men det beror också på om den är monterad under tak eller inte samt hur omgivningen ser ut i övrigt. I mer krävande inomhusmiljöer, såsom jordbruksbyggnader, tvätthallar, badhus och liknande, samt i industriella installationer utomhus kan en kopplingsdosa i IP65 eller 66 passa bättre. Här finner du kapslade kopplingsdosor i samtliga IP-klasser, såväl för utomhus- som inomhusbruk. Vi har högkvalitativa kopplingsdosor både med och utan inbyggda plintar i mängder av olika storlekar, färger och material från kända varumärken. Även duomodeller och robusta varianter avsedda för nedgrävning. Oavsett om du är på jakt efter en dubbel kopplingsdosa till tvättstugan, en liten kopplingsdosa i metall för montering utomhus eller en rejäl kopplingsdosa i halogenfri plast för installation i industri eller lantbruk så hittar du den hos oss. I sortimentet finns även ett brett urval av plintar, förskruvningsskarvdosor, skiljeväggar, dragavlastningar och andra komplement. Handla dina kopplingsdosor och tillbehör tryggt och smidigt direkt online. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och kvicka leveranser.

Läs mer
FILTRERA & SORTERA

Vanliga frågor om

Apparatdosor och kopplingsdosor

Hur nära ett eluttag kan jag borra?
Inget arbete med elektriska installationer får utföras av obehöriga i många länder. För att vara på den säkra sidan och minimera riskerna bör du alltid konsultera en certifierad elektriker när du är osäker på hur du ska gå till väga.