0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Elmaterial  » Installationsmateriel  » Dosor Infälld Installation  »

Dosor Infälld Installation

En dosa till el används för montering och installation av elektriska apparater. Genom att låta sladdarna gå inne i väggen slipper du snubbla på förlängningssladdar och ha överfulla grenkontakter i alla rum. Du får helt enkelt en snygg och säker elinstallation. Infällda dosor används både hemma och på arbetsplatser för elektroniska installationer. Dosorna kommer i många olika varianter, en del är anpassade för vägguttag och andra för taklampor. Gemensamt för alla dosor som du hittar här är att de är noga utvalda och håller en hög kvalitet. I vårt sortiment finns dosor från flera välkända varumärken, och du kan bland annat välja produkter från ABB, Rutab och Schneider. När du behöver en infälld kopplingsdosa, apparatdosa, spisdosa, rotdosa, takdosa eller spårdosa har du alltså kommit helt rätt. Glöm inte bort att komplettera din beställning med ett doslock för ett snyggt och diskret resultat.

Eldosor i olika mått till vägg och tak

När du ska köpa en infälld dosa är det viktigt att den håller hög funktionalitet. En eldosa ska vara hållbar, enkel att installera och säker. Just säkerheten är alltid extra viktig när det kommer till elarbeten. Eldosor finns i många olika varianter och med många olika funktioner. Vilken du ska välja beror på vad den ska göra och i vilket material den ska monteras.

Vi erbjuder eldosor för enkel montering i tak och väggar. En apparatdosa används för att montera till exempel strömbrytare och vägguttag. Apparatdosor finns i olika mått och att montera en apparatdosa är enkelt. Det finns apparatdosor för montage i regelvägg med både enkelgips och dubbelgips. En renoveringsdosa, multidosa eller ROT-dosa kan du använda när du vill komplettera en vägg med ytterligare strömbrytare eller vägguttag. Dosan ger en snygg infälld installation utan att du behöver montera ner väggen först. När du vill förgrena en elinstallation åt olika håll är det en kopplingsdosa du behöver. Kopplingsdosor finns för infällt montage för både enkelgips och dubbelgips samt för utanpåliggande montage.

Rätt montering av apparatdosa

För att undvika olyckor och bränder är det viktigt att du vet vad du gör när du ska installera dosor och el. Felaktig och slarvig montering av eldosor kan öka brand- och olycksrisken. Här hos oss kan du köpa dosor som är utanpåliggande och dosor för infällda elinstallationer. Det finns också dosor för utomhusbruk och dosor för montering inomhus. En apparatdosa eller kopplingsdosa som ska monteras utomhus kräver högre IP-klassning för att kunna stå emot olika yttre påfrestningar. Är du det minsta osäker över vilken produkt du ska ha och hur monteringen ska ske bör du ta hjälp av en behörig installatör.

Välsorterat utbud enkelt och smidigt online

Vi har samlat ett brett urval av olika typer av eldosor tillverkade av hög kvalitet för enkla och säkra elinstallationer. Här hittar du bland annat apparatdosor, kopplingsdosor, multidosor och takdosor. Vi erbjuder också tillbehör som doslock, mellanstycken och på byggnadsringar – allt för att skapa förutsättningar för enkla och hållbara elinstallationer. Här får du alltid din beställning med en snabb leverans, och du kan välja mellan flera olika betalningslösningar vid betalningen.

Läs mer
Schneider Electric Multifix
Apparatdosorna i Multifix-serien är skapade för att möta installatörers ...
FILTRERA & SORTERA

Vanliga frågor om

Apparatdosor och kopplingsdosor

Hur nära ett eluttag kan jag borra?
Inget arbete med elektriska installationer får utföras av obehöriga i många länder. För att vara på den säkra sidan och minimera riskerna bör du alltid konsultera en certifierad elektriker när du är osäker på hur du ska gå till väga.