0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt på välkända varumärken
Produkter » Installationsmateriel  » Fästmaterial  » Buntband  »

Buntband

 

Buntband i olika storlekar

Buntband går att använda till mycket. I vårt sortiment hittar du buntband i många olika storlekar och material. Att välja rätt buntband kan vara svårt, men med rätt tänk hittar du snart det bästa alternativet för just ditt ändamål. Börja med att ställa dig några enkla frågor.

  • Vilken längd måste buntbandet ha? Tänk på att buntbandet måste nå hela vägen runt det som du vill hålla ihop.
  • Krävs det någon särskild styrka i buntbandet? Draghållfastheten kan vara särskilt viktig att tänka på om du ska hålla fast något som väger mycket.
  • Vilken miljö ska buntbandet användas i? Om du vill använda buntband i tuffare miljöer med föroreningar och kemikalier kan du behöva välja ett extra tåligt material, som polypropen eller rostfritt stål.
  • Hur hög är omgivningens temperatur? Det är viktigt att ta hänsyn till vilken temperatur som buntbanden kommer att utsättas för innan ett eventuellt köp.

När du har kartlagt hur du ställer dig till de här frågorna kan du gå vidare och jämföra olika tillverkare och material för att hitta rätt buntband för dig. Om du behöver hjälp att välja kan vi självklart hjälpa till att guida dig rätt.

Identifiera ledningar och kablage med buntband

Buntband har många smarta funktioner, både professionellt och privat. Hemma kan buntband användas för att hantera kablar bakom tv-bänken, hålla uppe saker och försluta påsar och annat. Bland elektriker är buntband vanligt att använda för att hantera kablar, men också för att identifiera ledningar och kablage av olika slag.