0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Strömbrytare och vägguttag  » Golvuttag  »

Golvuttag

Behöver du fler uttag i ditt hem eller på arbetsplatsen? Hos oss hittar du golvuttag som passar utmärkt för hemmiljöer, kontor och i offentliga miljöer. Med våra golvuttag får du en smidig lösning för att enkelt kunna ansluta olika elektriska enheter. Våra golvuttag är utformade för att passa sömlöst in i din inredning. Vi säljer kompletta golvuttag med utförande i mässing och rostfritt stål men även tillbehör för golvuttag för att skapa en komplett golvbox. Här finns bland annat datauttag för montage i golv och ingjutningsboxar. Nu kan du glömma röriga och trassliga sladdar och kablar som ligger på golvet. Med våra golvuttag får du en snygg och säker lösning som också är enkel att installera och använda.

Vad är ett eluttag i golv?

Ett eluttag i golv används för att ansluta olika elektriska apparater till en strömförsörjning. Normalt är eluttag placerade en bit ovanför golvlisterna i ett rum. I kök och badrum kan de sättas ovanför bänkskivorna eller handfaten. I industrier men också på kontor används ibland så kallade elstolpar för att erbjuda ström nära arbetsplatserna. Ett golvuttag är ett eluttag som placeras i golvet. De är särskilt användbara i rum där det inte finns tillräckligt med vägguttag eller där kablar på golvet kan utgöra en säkerhetsrisk. Golvuttag används ofta till olika elektriska maskiner samt telefon- och dataanslutningar. Eluttag i golv kan ha en eller flera uttag. Eluttag med fler uttag möjliggör anslutning av flera enheter samtidigt.

Sladdfri och snygg installation

Förutom att vara praktiskt och minska snubbelrisken kan eluttag i golv också ge ett mer stilrent och snyggt utseende när kablar inte behöver dras längs väggar och golv. Golvuttag kan installeras i privata hem, kontor, konferensrum, industrier och andra områden där det finns ett behov av elektrisk strömförsörjning på golvet. Ska till exempel en soffgrupp eller skrivbord placeras mitt i ett rum behöver du inte dra sladdar över golvet om du väljer att installera golvuttag. Det skapar ett renare och snyggare uttryck i rummet. För att enkelt kunna matcha dina nya eluttag i golvet med inredningsstilen i rummet eller lokalen finns golvuttag i mässing och rostfritt.

Elprodukter och elektronik till privatpersoner och företag

Vi erbjuder ett stort sortiment av elprodukter och elektronik till företag men också till privatpersoner. Tänk dock på att vissa elarbeten endast får utföras av en behörig elektriker. Som privatperson får du till exempel byta befintliga eluttag och strömbrytare placerade i egen kapsel eller dosa om de är högst 16 A. Detta gäller under premissen att du har tillräcklig kunskap för att klara arbetet själv. I annat fall ska en behörig elfirma anlitas. Installation av nya golvuttag för el ska alltid göras av ett registrerat elinstallationsföretag. Det säkerställer att installationen blir korrekt utförd och att det inte kan uppstå varken personskador eller skador på egendomen.

Läs mer
FILTRERA & SORTERA