0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt på välkända varumärken
Produkter » Installationsmateriel  » Kablar  » Installationskabel  » Kopplingskabel  »

Kopplingskabel

Här har vi samlat ett brett utbud av hållbara, flexibla och lättarbetade kopplingskablar från kända kvalitetstillverkare, som Nexans, Draka, PM Flex, EasyFlex, Malmbergs och många fler. I sortimentet finns både klassisk PVC-isolerad RK- och FK-kabel och halogenfria, HFFR-isolerade kopplingskablar som FQ, RQ, RQUB och RHH.

FK och FQ är kopplingskablar med fåtrådiga kopparledningar. Lättskalade FQ är en ypperlig ersättare till FK, som är under utfasning. Vid nyinstallationer bör halogenfria kopplingskablar alltid användas. I många typer av fastigheter är det numera också ett krav för brandsäkerheten. FQ är en högkvalitativ installations- och kopplingskabel med flamskyddande och självsläckande egenskaper som minskar risken för farlig rökutveckling och korrosion på elektronik vid en eventuell brand.

Precis som FK är FQ avsedd för fast förläggning i rör eller ledningskanaler, men passar även utmärkt som kopplingskabel inuti armaturer och apparatskåp. FQ finns i flera olika varianter. FQ Pure avger inga korrosiva gaser och har mycket låg röktäthet vid brand. FQ Easy är mantlad i ett material med extremt låg friktion, vilket gör den extra lättdragen i slutna rör och kanalsystem. Här finns även dragfjädrar som underlättar installationen ytterligare.

FQ finns även i omantlade varianter med tvinnade flertrådiga kopparledare som är avsedda för indragning i flexrör eller ledningskablar. Denna typ av FQ-kabel passar utmärkt i miljöer med störningskänslig utrustning, samt vid elsanering, då tvinningen reducerar det magnetiska fältet. Både FQ 1,5 mm² och FK 1,5 mm² kopplingskabel säljs i färdiga längder om 20 och100 meter och finns i standardfärgerna orange, vitt, svart, grått, blått brunt och grön/gult. FK 2,5 mm² och FQ 2,5 mm² finns i samma utföranden.

Kopplingskablar för säkra och smidiga elinstallationer

RK är en annan klassisk kopplingskabel i blyfri PVC som primärt är avsedd för bruk i centraler och apparatskåp, men den flexibla, extra mångtrådiga kopparkabeln finns i allt från 4 mm² upp till 16 mm² och passar även bra för dragning i rör och ledningskanaler. RK H05V2-K 0,75 mm² är en tunn och smidig kopplingskabel avsedd för fast, skyddad installation i signal- och reglerkretsar. Kabeln finns i rött och svart med blyfri PVC-isolering och är CPR-godkänd enligt brandklass Eca.

RQ är en halogenfri variant som primärt är avsedd för installation av LED-armaturer. Ledningarna har partvinnats för att reducera inducerade spänningar som kan störa LED-belysning. RQ4 är en enledarkabel med flamskyddad, halogenfri polyetenisolering som lämpar sig för fast, skyddad förläggning i belysningsarmaturer, centraler, kontrolltavlor och liknande.

RQUB 2 x 1,5 mm² är en flatkabel som främst används till LED-belysning och inkoppling av högtalare. Den HFFR-isolerade kabeln är CPR-godkänd och avsedd för fast installation inomhus i rör, slang eller kabelränna.
RHH 2 x 1,5 mm² är en rund, mångtrådig kopplingskabel med värmetålig, halogenfri isolering i silikongummi och silikonimpregnerad glasgarnsflätad mantel som klarar temperaturer upp emot +200 °C och lämpar sig exceptionellt väl för installationer i basturum, ljusarmaturer och andra apparater med hög värmeutveckling. RHH säljs på löpmeter, men kan även fås i hel förpackning om 200 meter.

Handla högkvalitativ kopplingskabel till bra pris online

De flesta kopplingskablar behöver skyddas från direkt UV-ljus som kan uppkomma i belysningsarmaturer, ljusskyltar och liknande. Men här finner du även UV-beständig dubbelisolerad och halogenfri solcellskabel, DC H1Z2Z2-K 1 x 6 mm² i rött och svart. Solcellskabeln uppfyller brandklass Dca-s2,s2 och är framtagen för att kunna användas både inomhus och utomhus, i fasta installationer av solcellspaneler och för anslutning av växelriktare/inverter.

Hos oss kan du köpa kopplingskabel av hög kvalitet till låga priser direkt på nätet. Vi säljer prisvärda kvalitetskablar både på löpmeter och i färdigkapade längder. Ångerrätten gäller ej vid tillklippt kabel. Vi erbjuder fri frakt på orders över 999 kronor!