0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Kablar  » Installationskabel  »

Installationskabel

Installationskabel, kopplingskabel, anslutningskabel eller smarta VP-flexrör med inbyggda ledare – vad du än är på jakt efter så finner du det här! I webbutiken har vi samlat ett heltäckande sortiment av högkvalitativa installationskablar i olika utföranden från branschens främsta producenter. Välj mellan halogenfria installationskablar, som FQ, EQ, EQLQ och EXLQ, eller klassisk svart EK-kabel och mängder av andra varianter i PVC. Vi har installationskablar för alla användningsområden, areor och behov, inklusive 5G 2,5 6 mm² EKK-kabel, 1,5 mm² FK-kabel och 4 mm² RK-kabel till bra priser. Använd filtreringsverktyget för att hitta rätt modell och fabrikat!

Vare sig du söker en diskret, svart RKUB installationskabel på 6 mm² till LED-belysningen, behöver en tålig gummikabel på 4 x 2,5 mm² till verkstaden eller vill matcha fasaden med en läckert faluröd EKLK-kabel så hittar du den hos oss. Här finns även värmebeständiga RHH-kablar i silikon som passar perfekt till halogenspottarna i bastun, rund SKK-anslutningskabel för flyttbara ting inomhus, PVC-mantlad och PVC-isolerad FKKB-kabel för larm och andra svagströmsapplikationer, liksom praktisk flexslang med fördragna FK- och FKX-ledare som fungerar vid så gott som alla typer av elinstallationer – från nybyggnationer till renoveringar.

PVC eller halogenfritt – vilken installationskabel ska man välja?

Oavsett om du letar efter en 6 kvadrats kabel med 5 ledare, en 4 kvadrats elkabel med 4 ledare eller en flexslang på 10 mm med x antal fördragna ledare så finner du en passande installationskabel till ditt projekt hos oss. Men det gäller så klart att välja en installationskabel med rätt egenskaper för den aktuella installationen. Idag finns det otroligt många olika kabeltyper att botanisera bland på marknaden och det är inte alltid så lätt att veta vilken variant som passar bäst i varje givet sammanhang. Miljö- och brandsäkerhet har blivit allt viktigare inom elinstallationsbranschen och de flesta kabeltillverkare strävar efter att ta fram trygga, hållbara och klimatsmarta lösningar som både underlättar för installatörerna, minskar miljöriskerna och ger god driftsäkerhet. Elkablarna har blivit mer flexibla och lättarbetade och nya miljövänliga, slitstarka och flamsäkra material utvecklas hela tiden.

Står du i valet och kvalet mellan PVC och halogenfritt? Halogenfria kablar kostar visserligen lite mer i inköp, men de kan bli både billigare och säkrare i längden. Klor och andra halogener används för att förbättra flamskydd och tålighet på PVC-kablar, nackdelen är att ämnena är hälsovådliga vid upphettning eller brand. HFFR-isolerade kopplingskablar som FQ och RQ är i regel flamskyddade och därför mer värmebeständiga än FK, RK och andra modeller i PVC, men den stora fördelen med en halogenfri installationskabel är att den har självslocknande egenskaper och avger betydligt mindre rök och farliga gaser vid en eventuell brand. Risken minskar också för korrosionsskador på elektronik och metaller. Det gör halogenfria kopplingskablar särskilt lämpliga för fasta installationer i bostäder, men även på kontor, i offentliga miljöer och industrier. Vid många nyinstallationer är det numera även ett krav med halogenfria kablar, så det gäller att ha koll på aktuella regler.

Köp billiga installationskablar i olika dimensioner, längder och material online

Hos oss kan du köpa både PVC-isolerad och halogenfri elkabel, såväl på rulle som i färdiga förpackningar på upp till 100 m. Vi erbjuder även installationskabel på löpmeter – smidigt och prisvärt! Tänk dock på att returrätten inte omfattar tillklippt kabel, så var noga med att välja rätt kabeltyp och ta korrekta mått innan du beställer. Med nätets största utbud av elkablar och installationsmateriel, konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser är vi din one-stop-shop för allt som rör elinstallation. Välkommen att lägga din order smidigt och säkert direkt online!

Läs mer
FILTRERA & SORTERA

Vanliga frågor om

Installationmaterial - Kablar

Vad är EKKJ 4x6 6?
EKKJ 4x6 6 är en markkabel.