0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Verktyg  » Hjälpmedel för installation  » Dragfjäder  »

Dragfjäder

När du ska dra el i en vägg underlättar dragfjädrar arbetet. En dragfjäder ser nämligen till att kabeln kommer igenom hela röret utan att fastna. Det är helt enkelt ett funktionellt verktyg som används för att dra elkablar i rör. Några användningsområden för en dragfjäder är till exempel elinstallationer i golv, väggar och undertak, eller när du behöver få igen en kabel i ett litet hål. De dragfjädrar du hittar här hos oss är slitstarka och finns i flera olika längder och material. Perfekt för snabba och enkla el- och teleinstallationer!

Dra elrör i väggar

En dragfjäder hjälper dig att dra en kabel i ett rör genom en vägg, ett tak eller ett golv. Mata först in dragfjädern i röret och när den kommer ut på andra sidan sätter du fast kabeln i den och drar tillbaka dragfjädern igen. Dragfjädern har en dragögla i änden där du kopplar på kabeln som du ska dra igenom röret. Dragfjädern är också omsluten av ett material med låg friktion för att det ska bli så enkelt och smidigt som möjligt att dra igenom elkabeln i röret. Det kan till exempel handla om en dragfjäder i nylon, stål eller metall eller en tvinnad dragfjäder. I rör där det redan finns kablar kan en dragfjäder i metall eller stål med lite mer styvhet vara det bästa alternativet. Ibland är dragfjädrar utrustade med sökfjädrar för ett extra bra resultat i kurvade och smala rör.

Dragfjädrar kommer i olika längder. Vi erbjuder bland annat dragfjädrar som är 15 och 30 meter långa. Även dragfjäderns diameter kan vara avgörande för att kabeldragningen ska bli enkel och smidig. En dragfjäder med en diameter på fyra millimeter är normalt mycket användarvänlig och enkel att arbeta med. En dragfjäder på en upprullare underlättar arbetet, transporten och förvaringen.

Verktyg och material för säkra elinstallationer

Det är alltid viktigt att tänka på säkerheten när du arbetar med olika typer av elinstallationer. Hållbara verktyg och tillbehör tillverkade av hög kvalitet underlättar arbetet. När du ska arbeta med eldragning måste kopplingarna bli rätt för att minska brand- och olycksrisken. Är du osäker ska du anlita en professionell installatör. Det finns också elarbeten som du inte får göra själv som hemmafixare. Du måste alltså anlita en behörig fackman för att utföra arbetet.

En dragfjäder underlättar elinstallationer som kräver dragning av elkablar i befintliga rör i golv, tak och väggar. I vårt sortiment hittar du många olika typer av dragfjädrar. Kolla igenom vårt utbud och lägg en beställning på den eller de produkter du behöver för att elinstallationen ska gå så smidig och enkel som möjligt. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser. Lägger du en beställning för över 999 kronor bjuder vi på frakten!