0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Hem- & Kontorsmiljö  » 3D Filament  »

3D Filament

 

Filament för 3D skrivare

 - Letar du efter filament till din 3D skrivare? Hos oss kan du hitta filament i olika färger och material för att passa dina 3D utskrifter.

Filament är ett råmaterial som används i 3D skrivare för att skriva ut 3D modeller och man kan säga att det motsvarar bläcken som används i vanliga skrivare.

PLA

Står för Polyactic Acid och är ett av de vanligaste filamentet på marknaden. PLA är enkelt att använda och är biologiskt nedbrytbart då den framställs av förnybara resurser t.ex. majsstärkelse, kassava-plantan eller sockerrör. PLA erbjuder en stor mängd av färger och passar utmärkt för att 3D printa modeller för enklare hemmabruk såsom leksaker eller delar till prototyper.

PETG

Står för Polyethylene Terephthalate + Glykol är från grunden plasten PET men med en modifiering med glykol. PET plast är återvinningsbart men inte nedbrytbart. Materialet är starkt, vattenavisande, tål högre temperaturer än vad PLA gör och är även mer stresståligt. PETG kräver en uppvärmd byggplatta.

HIPS

HIPS står för High Impact Polystyrene och är termoplastisk polymer som kan användas som stödmaterial till andra filament eftersom HIPS kan lösas upp i "limonen". HIPS har liknande egenskaper som ABS men är hårdare samt tåligare. Kräver uppvärmd byggplatta.

 

 

Läs mer
FILTRERA & SORTERA