0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!

Få koll på elförbrukningen med Wiser

Med Wisers Energicenter blir ditt hem inte bara smartare utan också mer kostnadseffektivt. Genom att erbjuda detaljerad insikt i din elförbrukning ger detta smarta hem-system dig möjligheten att ta kontroll över dina elkostnader. Vår avancerade teknologi övervakar och analyserar energiflödet i realtid och ger dig ögonblickliga uppdateringar om vad som drar mest el i ditt hem.

Hela 71% av användarna minskade sin elkonsumtion under en fem år lång undersökning i Norge.

Wiser Energicenter

Wiser är en ledande aktör inom smarta hemsystem som strävar efter att erbjuda energieffektivitet, ökad säkerhet och maximal bekvämlighet i hemmet. Genom Wiser by SE-appen kan användare aktivera det kraftfulla Energicentret, som ger dig en djupare insikt i din energianvändning i hemmet.

För att ta full nytta av Energicentret krävs en professionell installation av en energisensor, som placeras vid huvudbrytaren i din elcentral. Denna sensor kopplas sedan ihop med Wiser Gateway, navet i Wiser-systemet. När allt är korrekt installerat och konfigurerat, öppnar appen upp en värld av information om din energiförbrukning i realtid. Den ger också skräddarsydda rekommendationer om hur du kan sänka din energiförbrukning och därmed spara pengar och minska din miljöpåverkan.

Energirådgivning med hjälp av AI

När Energicentret är aktiverat kan du skapa en anpassad hemprofil i appen. Detta görs genom att besvara frågor om din bostad, inklusive bostadstyp, yta, värmesystem, antal boende och mer. Sedan tar den molnbaserade AI-lösningen en månad på sig för att lära känna ditt hushålls unika energiförbrukningsmönster och beteende. Den tar hänsyn till faktorer som väderdata och dina installerade funktioners konsumtionsmönster.

Resultatet är en personlig energirådgivare från Wiser som är anpassad efter ditt hems specifika förutsättningar och ditt beteende. Detta ger dig skräddarsydda råd och rekommendationer för att optimera din energianvändning och sänka dina elkostnader. Med Wiser får du en pålitlig partner för att göra ditt hem så energieffektivt som möjligt.

Se Wisers utbud!
Bild på systemet

Hur du kommer igång

För att göra det enkelt har Schneider Electric introducerat ett kit, Wiser Energikoll, där Wiser Gateway och Powertag Flex medföljer. En elektriker skall installera energisensorn (Powertag Flex) tillsammans med huvudbrytaren i elcentralen som är ansluten till Wiser Gateway. När energisensorn är inlagd i Wiser by SE-appen aktiveras Energicentret som kommer ge dig ökad energikoll och dela detaljerad information om elförbrukningen i hemmet.Om du redan har Wiser-systemet installerat med en gateway räcker det att installera energisensorn och lägga till den i appen.

Köp Wiser Energikoll
Bild på Realtid

Få koll på din energiförbrukning

I appen ser du hur mycket energi hemmet förbrukar i realtid. Systemet låter dig även se din historiska förbrukning per timme, dag, vecka, månad och år.

Bild på Uppdelning

Identifiera dina energitjuvar

Efter en månad har systemet analyserat din energianvändning och kommer visa hur mycket energi (kWh) som respektive grupp har konsumerat utifrån den hemprofil du skapat.

Bild på Timpris

Se och styr via timpris

Om ni har rörligt timpris kan du lägga in det i appen. Det innebär att du kan styra din el baserat på spotpriset, så kallad timprisstyrning, via Wiser-systemet.

Bild på Tips

Personlig energirådgivning och tips

När Energicentret aktiverats kan man lägga in en hemprofil. Utifrån hemprofilen får du personlig rådgivning utifrån din profil och tips på hur du kan minska energiförbrukningen.

Energikoll med Wiser

Elkostnad

Få hjälp att sänka din elkostnad

Tack vare hemprofilen kommer tipsen och de personliga råden du får via appen vara anpassade efter din förbrukning och dina förutsättningar. Det innebär att om du följer tips och råd får du hjälp att sänka elförbrukningen och därmed din elkostnad.

Identifiera dina energitjuvar

En månad efter att Energicentret har aktiverats kan systemet analysera din energianvändning och visar hur mycket energi (kWh) som respektive grupp har konsumerat utifrån den hemprofil du skapat. Översikten ger dig möjlighet att hitta dina energitjuvar för att aktivt vidta åtgärder vid behov.

Energitjuvar
Elkostnad

Sänk elförbrukningen utifrån timpriset

En fördel med Energicentret för dig som har rörligt timpris är att Nord Pool är integrerat. Det innebär att du kan styra din el baserat på spotpris, så kallad timprisstyrning, via Wiser-systemet. Nord Pool är den Nordiska elbörsen där spotpriset fastställs. Spotpriset ligger i sin tur till grund för det rörliga elpriset och därmed timpriset.

Elkostnad

Sänk din uppvärmningskostnad

Hemmets största energiförbrukare är uppvärmningen. I Wiser-sortimentet finns det en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element. Det gör det möjligt att enkelt anpassa temperaturen i varje rum via appen. I garderob, förråd och garage behöver det inte vara lika varmt som övriga rum och du kan även anpassa hemmets temperatur utifrån om du är hemma eller bortrest några dagar. Har du elavtal med rörligt timpris kan du även styra värmen utifrån när det är lägst pris.

Bild på Wiser systemet

Upptäck möjligheterna med Wiser

Wiser är ett lättanvänt och energibesparande smart hemsystem som gör det möjligt att styra funktioner i hemmet lokalt eller på distans, via röststyrning eller mobilappen Wiser by SE.

Sortimentet är brett så att du kan välja vilka funktioner du behöver för att tillgodose familjens behov. Man kan börja i liten skala med några få funktioner, som exempelvis gateway och energisensor, och lägga till andra funktioner som exempelvis brandvarnare, uppkopplade vägguttag, belysningsstyrning eller IP-kamera senare om man vill. Eller så kan man låta installera ett större antal funktioner för hela bostaden vid samma tillfälle.

Upptäck Wiser nu!
 
Tillbaka till nyheter