0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Strömbrytare och vägguttag  » Rörelsevakter och ljusreläer  »

Rörelsevakter och ljusreläer

Vi erbjuder ett brett utbud av prisvärda rörelsevakter, närvarodetektorer och ljusreläer i olika modeller och utföranden från välrenommerade kvalitetsmärken. Här finns skymningsreläer och rörelsevakter såväl för tak- som väggmontage med olika räckvidder och avkänningsvinklar både för inomhus- och utomhusbruk. Vi har rörelsedetektorer med effektiva HF-sensorer som reagerar på alla slags rörelser och rörelsevakter med passiva infraröda sensorer (PIR) som känner av värmestrålning. En väggmonterad rörelsevakt med HF-sensor passar utmärkt i korridorer och liknande där rörelseriktningen går tvärs igenom detektionsområdet. Väggmonterade rörelsedetektorer med PIR-sensorer lämpar sig särskilt bra i utrymmen där detekteringsområdet äntras framifrån. I stillasittande miljöer, såsom kontor och klassrum, är en takmonterad närvarovakt med 360° PIR-sensor i regel att föredra eftersom den känner av personerna i rummet även om de inte rör sig.

Minska energiförbrukningen med en bra rörelsevakt

Här finns även rörelsevakter med inbyggda skymningsreläer som är försedda med reglerbar ljuskänslighet, timers och andra smarta funktioner. Att utrusta sin belysning i hemmet, på kontoret, tomten eller verkstaden med rörelsevakter och/eller ljusreläer förenklar tillvaron och skapar trygghet, men bidrar också till en lägre elkostnad eftersom lamporna endast är tända när de verkligen behövs. Att sätta upp en lampa med rörelsevakt ute i trädgården gör också att huset upplevs mer välkomnande, samtidigt som ljuset har en avskräckande effekt på ovälkomna besökare.

Hitta rätt rörelsevakt till din ute- och innebelysning

Det du behöver ha koll på när du väljer rörelsevakt till din belysning är hur stort område som ska täckas, om rörelsesensorn ska placeras inomhus eller utomhus, samt vilken typ av ljuskällor som ska styras. Det är viktigt att anpassa rörelsedetektorns kapacitet efter den totala effekten (W) av alla belysningsenheter som ska kopplas in. Vi har rörelsevakter för inomhus- och utomhusbruk som klarar av alla typer av belysning – från LED- och lågenergilampor till lysrör, glödljus och halogen. Här finner du även rörelsedetektorer med inbyggd LED-dimmer och smarta rörelsevakter som kan kopplas samman i ett större master/slave-system och fjärrstyra flera belysningsgrupper simultant.

Sortimentet inkluderar också fristående analoga ljusreläer och digitala skymningsreläer med klocka och externa ljussensorer. Ett analogt skymningsrelä tänder/släcker belysningen när solen går ned/upp. Genom att välja ett elektroniskt skymningsrelä med timer inomhus eller utomhus kan ställa in så att belysningen släcks och tänds vid specifika tidpunkter och inte står på hela natten. Behöver du ansluta ett bra skymningsrelä med rörelsevakt till en lampa inomhus kan du koppla in en plugin rörelsevakt i ett vägguttag. En plugin skymningsvakt och rörelsesensor med uttag är perfekt om du vill utrusta din belysning inomhus med en bra rörelsevakt utan att behöva göra en fast installation.

Köp bra skymningsreläer och rörelsevakter till bra priser online

Oavsett om du är på jakt efter en enkel rörelsesensor att använda inomhus, behöver en närvarodetektor till kontoret, letar efter ett bra skymningsrelä till utebelysningen eller vill ha en fullfjädrad rörelsevakt med allt i ett så har vi det du söker. I webbutiken kan du botanisera bland högkvalitativa ljus- och rörelsesensorer, närvarovakter, skymningsreläer och kompletta rörelsevakter för utomhus- och inomhusbruk till riktigt fina priser. Vi har både infällda och utanpåliggande varianter för vägg- eller takmontering i stilren design som smälter in fint i omgivningen. Välj den modell som passar dina behov bäst, komplettera med eventuella tillbehör och beställ smidigt direkt online – alltid med snabba leveranser och fri frakt på orders över 999 kronor!

Läs mer
FILTRERA & SORTERA