0
0
Övrigt
Produkter   Elfördelning & Automation Ladda elbil

Ladda elbil

En elbil eller laddhybrid är ett suveränt val både för miljön och plånboken. Med en egen laddbox hemma vid huset har du alltid tillgång till snabb och smidig energipåfyllning och kan hålla din elbil laddad och redo för resa dygnet runt. Att installera en laddbox, laddstolpe eller laddstation hemma på parkeringen är en smart investering som både förenklar vardagen, gör gott för naturen och ökar säkerheten.

Att ladda sin elbil via ett vanligt eluttag är inte att rekommendera. Genom att låta en behörig elektriker installera en specialanpassad, godkänd laddstolpe, laddningsstation eller laddbox hemma i garaget eller på parkeringen kan du ladda din elbil hemma både tryggt, säkert och smidigt. Vi har laddningsstationer som fungerar lika bra att placera inomhus som utomhus, så du kan välja det läge som passar dig bäst.

Om du vill ha en laddbox med maximal säkerhet bör du välja en modell som är försedd både med personskyddsbrytare och DC-skydd. En laddbox med Typ 2-uttag passar de flesta elbilar och erbjuder högsta möjliga person- och brandsäkerhet. De flesta laddboxar kommer också med förprogrammerade gränsvärden som ser till så att laddningen anpassas efter vad husets huvudsäkring klarar av. Med en laddbox blir det enkelt att hålla koll på energiförbrukningen, samtidigt som du säkerställer att huvudsäkringen inte överbelastas.

Vissa laddboxar är även utrustade med WiFi, vilket gör att du kan ansluta din elbilsladdare till ditt smarta hemnätverk och schemalägga laddningen så att den är redo lagom till avresa eller endast laddar under de tider på dygnet när elen är som billigast. Smart både för plånboken och miljön. Har ni två elbilar i familjen finns även dubbla laddboxar som gör att ni kan ladda båda elbilarna samtidigt – utan att huvudsäkringen överbelastas eller slås ut. Även en praktisk lösning för flerbostadshus och arbetsplatser där personalen har elbilar som tjänstefordon.

Ladda elbil hemma – smidigt, tryggt och säkert

Här finner du allt du behöver för att ladda din elbil hemma eller på företaget. I webbutiken har vi samlat ett brett och gediget urval av högkvalitativa laddboxar för elbilar från pålitliga kvalitetstillverkare. Vi har laddstationer för elbilar avsedda såväl för privata som offentliga miljöer. Om du vill kunna ladda din elbil hemma vid villan finner du allt från portabla elbilsladdare till smidiga laddboxar i enkla och dubbla modeller för väggmontage, liksom stativ, fundament och andra praktiska tillbehör som gör att du kan installera en laddstolpe för elbil hemma på garageuppfarten. I vårt sortiment finns också fullfjädrade laddningsstationer för elbil för servicestationer, bostadsområden, hyres- och företagsparkeringar, liksom Typ 2 laddkablar och smarta snabbladdare för andra publika miljöer.

Om du är osäker på valet av laddstation för elbil hemma kan det vara en god idé att kolla upp vilka rekommendationer den aktuella elbilstillverkaren har gällande hemmaladdare av elbil. En extra viktig sak att tänka på när du ska köpa laddare för elbil är att om laddaren inte har ett inbyggt skydd mot DC-felströmmar, så ska jordfelsbrytare Typ B användas. Till laddare med inbyggt skydd mot DC-felströmmar kan jordfelsbrytare Typ A användas.

Köp laddbox till bra pris online

Vi ser en ljus framtid för elektriska fordon och tror att de kommer att spela en stor roll i våra vardagliga liv framöver. Redan nu finns en rad olika elbilar på marknaden och de flesta märken utvecklar eldrivna alternativ eller laddhybrider. Just därför siktar vi också på att kunna erbjuda ett brett och varierat sortiment av laddboxar för elbilar. Hos oss kan du köpa laddstation till din elbil till bra pris direkt online. Vi levererar alltid snabbt så beställer du nu kan du ha din laddbox hemma och redo för installation redan inom några dagar.

1