0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Strömbrytare och vägguttag  » Kapslade uttag och strömsystem  »

Kapslade uttag och strömsystem

Självfallet ska du kunna använda elektrisk utrustning och tända och släcka belysningen på ett säkert sätt även utomhus och i andra tuffa miljöer, men då krävs det rejäla strömbrytare och uttag i slitstarka material som står emot nötning, smuts, damm och väta. Här hittar du ett brett sortiment av kapslade strömställare och eluttag för utomhus- och inomhusbruk från pålitliga kvalitetsmärken. Utbudet inkluderar allt från tvättmaskinsuttag, låsbara vägguttag och jordade en- och tvåvägsuttag med självstängande lock till kapslade vägguttag med inbyggd strömbrytare och modeller med integrerade jordfelsbrytare och överspänningsskydd för robotgräsklippare, liksom infällda och utanpåliggande strömbrytare, trycknappar, vippor och vridströmställare i olika IP-klasser, utföranden, färger och material. Här finns väldesignade eluttag och strömbrytare såväl i svart och vit termoplast som grålackerad metall.

Det är lika snyggt som praktiskt att ha ett kapslat svart vägguttag med inbyggd strömbrytare utomhus på altanen som i badrummet. Vill du pryda din klassiskt röda träfasad med kapslade strömbrytare och vägguttag i samma nyans har vi även kompletta strömställarset med dosor, brytare och dubbla IP44-uttag för utomhusbruk, samt matchande kablar i läckert Falurött. I webbutiken finner du även ett stort urval av tillbehör, såsom ramar, membran, genomföringar, mellanstycken, sammankopplingsplintar och smidiga installationskit med IP65-kopplingsdosor, kablar och klamrar.

Säkra strömbrytare och eluttag för utomhus- och inomhusbruk

Visst ska du kunna använda tvättmaskin, torktumlare och andra elektriska apparater i badrummet, koppla in trädgårdsmaskinernas elkontakter utomhus, ladda dina powertools i garaget och ansluta belysning, elgrill eller infravärmare till ett stilfullt eluttag med strömbrytare ute på terrassen. Och om du utövar ditt yrke under bar himmel bör du naturligtvis kunna ansluta en väderbeständig utomhuskontakt till ett dito vägguttag utomhus och nyttja nödvändiga elverktyg på arbetsplatsen. Men för att kunna jobba säkert med el på utsatta ställen inomhus eller utomhus fordras det kapslade uttag och strömbrytare i robusta och slagtåliga material som är täta mot väta, smuts, kemikalier och dammpartiklar.

Det är särskilt viktigt att välja ordentligt kapslade strömställare och utanpåliggande eluttag utomhus, men även i jordbruksfastigheter, stall, lagerbyggnader, garage, verkstäder, industrilokaler, idrottsanläggningar, badhus och våtutrymmen i hemmet. Vi har flera olika varianter att välja mellan, såväl i plast som metall, i allt från IP23 upp till IP55. Den första siffran i IP-beteckningen talar om hur väl kapslingen skyddar mot damm och partiklar, den andra anger graden av vattentäthet. Ju högre siffra, desto bättre skydd. Ett vägguttag i IP44 är skyddat mot intrång av föremål som är större än en millimeter och klarar strilande vatten från alla vinklar. En strömbrytare i IP55 är dammskyddad och klarar spolande vatten direkt från ett munstycke. Kontakter, strömställare och uttag som ska användas utomhus bör ha minst IP44, eluttag i badrum likaså.

Att installera infällda eluttag utomhus eller i mycket smutsiga, dammiga och fuktiga utrymmen inomhus, såsom industrier, djurstallar och lagerlokaler, är sällan att rekommendera. I lantbruksbyggnader, där det föreligger extra stor risk för elektriska bränder på grund av gnagare, damm, kondens, ammoniakångor och andra påfrestningar, gäller också särskilt strikta brandskydds- och säkerhetsregler för elinstallationer. Kapslade kopplingsdosor, vägguttag och strömbrytare som är avsedda för användning på kraftigt väderutsatta platser utomhus eller i krävande lantbruks- eller fabriksmiljöer där damm, vatten, oljor och kemikalier förekommer i rikliga mängder kan också kräva en högre skyddsklass, såsom IP55, 56 eller 65 och uppåt.

Köp kapslade strömbrytare och utomhus-uttag i IP44 billigt online

Kapslade strömbrytare och uttag i IP44 och uppåt oftast gjorda för utanpåliggande montage och tillverkade i metall eller extra motståndskraftig, halogenfri termoplast. Helkapslade vägguttag och strömställare med UTP-dosor är konstruerade för extern kabeldragning, övriga modeller kan monteras ovanpå en befintlig apparatdosa. Infällda varianter förekommer, men här finner du framför allt utanpåliggande strömbrytare och vägguttag i IP44 och IP55 för utomhus- och inomhusbruk.

Kapslade strömbrytare och vägguttag i metall passar lika bra utomhus som i industriella miljöer. Under tak på altanen, hemma i köket, tvättstugan eller badrummet kan det räcka gott med ett kapslat plastuttag i IP44, men det beror också på vilken zon det ska placeras i. Dubbelkolla gärna med din elinstallatör vad som gäller i det aktuella utrymmet innan du beställer så att du får rätt kapslingsklass på dina apparater. När du vet vilken kapsling som krävs på ditt strömställarsystem är det bara att välja ut dina favoriter bland alla snygga kapslade uttag och strömbrytare i webbutiken och klicka hem dem direkt online – snabbt, enkelt och billigt!

Läs mer
FILTRERA & SORTERA