0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Strömbrytare och vägguttag  » Tvättmaskinsbrytare  »

Tvättmaskinsbrytare

Här hittar du säkra och prisvärda strömbrytare till din tvättmaskin! Förr var i stort sett alla tvättmaskiner gjorda för fast anslutning i elanläggningen. Idag är de flesta nyproducerade tvättmaskiner för hemmabruk försedda med sladd och stickpropp som kan kopplas in direkt i ett jordat eluttag. (Större industriella tvättmaskiner kan ha trefasanslutning via Perilex vägguttag.) Om du har en tvättmaskin i badrum, våtrum eller tvättstuga bör den vara fast ansluten till elnätet via en kapslad kopplingsdosa med tvättmaskinsbrytare avsedd för våtutrymmen, alternativt inkopplad i ett högt placerat jordat 230 V eluttag som är IP-klassat för våtrum och försett med jordfelsbrytare. Det senare är under förutsättning att tvättmaskinen är placerad minst 60 centimeter från dusch, badkar och tvättställ, alltså utanför zon 0,1 och 2, annars krävs en fast installation. En modern tvättmaskin med stickproppsanslutning bör dock inte användas för fast installation i kopplingsdosa, såvida tillverkaren inte uttryckligen har medgivit detta. Otillåtna förändringar, såsom att kapa stickproppen, kan både påverka säkerheten och göra tvättmaskinens CE-märkning ogiltig. Bor du i en äldre fastighet där vägguttag för tvättmaskin saknas behöver du i så fall låta en behörig elektriker installera ett jordat eluttag samt en jordfelsbrytare och gärna även en manuell maskinbrytare på den plats där du vill ha din tvättmaskin.

Pålitliga maskinbrytare från välkända kvalitetsvarumärken

Att installera en manuell maskinbrytare som gör det möjligt att omedelbart bryta eltillförseln från den kopplingsdosa eller det vägguttag som tvättmaskin, torktumlare och liknande elektrisk utrustning är ansluten till är en viktig säkerhetsåtgärd vare sig det är i det privata hemmet eller i en allmän tvättstuga. Här finner du ett brett urval av stilrena, säkra och prisvärda tvättmaskinsströmbrytare från branschledande kvalitetsproducenter. De flesta tvättmaskinsbrytare går också utmärkt att använda som huvudströmbrytare till torktumlare, torkskåp, handdukstorkar, bastuaggregat, spisar, diskmaskiner och liknande applikationer i hemmet.
Om du letar efter en riktigt bra strömbrytare till tvättmaskin, torktumlare eller diskmaskin har vi ett flertal prisvärda alternativ att välja mellan. Här hittar du högkvalitativa tvättmaskinsbrytare på 13 A, 16 A och 23 AC för 400 V, såväl för infälld som utanpåliggande installation. Sortimentet inkluderar både 1-poliga sektionsströmställare med två- och trelägesvred (för 0-1 respektive 1-0-2) och 3-poliga tvättmaskinsbrytare med anslutning för noll- och jordledare där vredet har två lägen (0-1). Välj mellan tvättmaskinsbrytare med och utan låsbart vred, samt modeller med och utan röd signallampa.

Köp en prisvärd strömbrytare till din tvättmaskin online

De flesta brytare till tvättmaskin kommer som enskilda enheter och levereras kompletta med vred, centrumplatta och ram, men vi har även stilrena tvättmaskinsbrytare från olika designserier som kan monteras tillsammans med andra apparater eller vägguttag i en kombinationsram. Vi har flera tvättmaskinsbrytare i IP20 som är avsedda för infälld installation i apparat- eller kopplingsdosa. Vissa går även att göra om till IP44 med hjälp av en tätningssats och/eller monteras i en utanpåliggande dosa. Därtill har vi också färdigkapslade tvättmaskinströmsbrytare i IP23 för infällt och utanpåliggande montage. Här finner du även en rad olika tillbehör till tvättmaskinsbrytare, inklusive dragavlastningar för dubbla ledare som kan användas vid installation av tvättpelare och liknande applikationer som kräver två kablar. Behöver du en anslutningsdosa, en 3-faskontakt eller ett vägguttag till din tvättmaskin finner du även sådana i webbutiken. Beställ din tvättmaskinsbrytare och eventuella tillbehör snabbt och smidigt direkt online! Vi erbjuder alltid låga priser och snabba leveranser – och handlar du för 999 kronor eller mer står vi även för frakten!

Läs mer
FILTRERA & SORTERA