0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!

Elma Instruments

Elma Instruments erbjuder ett stort sortiment av handhållen test- och mätutrustning till bland annat företag inom el, vvs och ventilation. Även den som arbetar med tele/data, termografering och inom klimat- och bilbranschen kan ha stor användning av produkter från Elma Instruments. Hos oss kan du bland annat beställa vägguttagsprovare, isolationstestare och säkerhetsmultimeter från Elma Instruments.

Skandinaviens största distributör av test- och mätutrustning

Elma Instruments är en ledande leverantör och producent av högkvalitativa test- och mätinstrument till konkurrenskraftiga priser. Bolagets vision är att vara en stabil partner, både för kunder och leverantörer, och bli det största bolaget inom test- och mätindustrin i Nordeuropa. Idag är bolaget störst inom test- och mätinstrument i Skandinavien. Elma Instruments erbjuder produkter under eget namn men samarbetar också med flera stora tillverkare av test- och mätutrustning för att kunna möta den efterfrågan som finns på marknaden. Bolaget är ett fullsortimentsbolag med produkter som uppfyller alla de normer och krav som gäller.

Stort produktutbud

I Elma Instruments utbud finns bland annat utrustning för installationstest, starkströmstest och energianalys. Med produkter från Elma Instruments kan kunder mäta och testa bland annat sin energianvändning och vattenläckage. Det säkerställer en effektiv resursanvändning och minskar risken för skador. Produkter inom energioptimering är viktiga för att minska energiförbrukningen. Mätinstrument som energianalysatorer och värmekameror kan identifiera energiförluster. Det gynnar både ekonomin och miljön. Bolaget ser också en stor efterfrågan på produkter som mäter verkningsgraden i en solcellsanläggning. Verkningsgraden används för att mäta hur stor del av solenergin som omvandlas till el, alltså hur effektiva solcellerna är.

Elma Instruments erbjuder också kurser inom mätteknik och termografering. För hantverkare, elektriker, vvs-installatörer och bilmekaniker är termografering ett viktigt hjälpmedel. Det finns också möjlighet att vända dig till företaget för att få råd och vägledning om produkterna eller andra tekniska frågor. Hos Elma Instruments arbetar över femtio engagerade och välutbildade medarbetare i Sverige, Danmark och Norge.

Historien bakom Elma Instruments

Elma Instruments är ett privatägt bolag som funnits på marknaden i över femtio år. Bolaget som det ser ut idag är ett resultat av fusionen mellan New Instruments och ElmaNet 2004. I samband med fusionen ändrade företaget namn till just Elma Instruments. I bolagets historia finns många viktiga händelser, bland annat lanserades år 2014 Volt Stick Bright som nu exporteras till över tjugo länder. Volt Stick Bright sätter nya standarder inom mikroprocessorstyrning för smidig polsökning.

Genom åren har Elma Instruments vuxit organiskt men också via olika förvärv av andra bolag. De senaste förvärven är Kimo Instrument AB och AL-Laser. Kimo Instrument säljer instrument och dataloggers för industri, ventilation och klimat. AL-Laser är en stor leverantör av bland annat kabel- och rörsökare samt metallsökare. Norcam Aps med lång erfarenhet inom avlopps- och kameraindustrin blev en del av Elma Instruments 2022

Nya produkter

Alla produkter

i webblager 1 st
1-3 dagar
849,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
330,00 kr
Skickas inom 8-11 arbetsdagar
3 599,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
1 374,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
261,00 kr
Skickas inom 8-11 arbetsdagar
1 699,00 kr
i webblager 1 st
1-3 dagar
1 299,00 kr
Skickas inom 2-5 arbetsdagar
2 199,00 kr