Produkter: 0 st
Summa: 0,00
Övrigt

Ebeco EB-Therm 800

EBECO
Elbutik.se
1 306,25

Artnr: 8581610
EAN-nummer: 7330778816101
Ebeco EB-Therm 800
- +
Ebeco EB-Therm 800


Ebeco kompletterar termostatserien EB-Therm med den unika DIN-monterade modellen EB-Therm 800. Termostaten har fyra inbyggda driftslägen - värme, kyla, industri och max/min, vilket gör den till en universallösning inom temperaturstyrning.

Problemet med många av DIN-termostaterna på marknaden är deras begränsade användningsområde och små möjligheter till avancerad temperturstyrning. Olika termostater används för olika sorters temperaturstyrning och installationer. Som elinstallatör tvingas man hålla koll på egenskaper och handhavande för en mängd olika modeller. För vissa typer av styrning, till exempel snösmältningsanläggningar, behövs ibland flera olika termostater och tidsreläer för en enda installation vilket är dyrt och tidskrävande. EB-Therm 800 passar till styrning av kylrum och golvvärme lika väl som högtemperaturprocesser på oljeraffinaderier, eller snösmältningsanläggningar för isfria tak. Som professionell användare sparar man mycket arbete genom att alltid kunna välja samma produkt för olika anläggningar.

En annan nackdel med DIN-termostater utvecklade för professionellt bruk är att de sällan är särskilt användarvänliga. Därför är EB-Therm 800 utvecklad med ett stort fokus på enkelhet. "Utmaningen har varit att kombinera en avancerad teknik, en mångfald av applikationer och smarta energisparfunktioner i en mycket robust och lättanvänd termostat.

EB-Therm 800 har utrustats med en tydlig display som alltid är belyst. I visningsläget finns en sammanfattning över de viktigaste inställningarna och status på funktionerna. Via huvudmenyn navigerar man enkelt fram till alla inställningar. Med hjälp av de tre knapparna nås snabbkommandon med genvägar till viktiga funktioner. Till exempel kan du se termostatens inkopplingstid med endast en knapptryckning - ett utmärkt sätt att hålla koll på energiförbrukningen.

Precis som resten av termostatserien erbjuder EB-Therm 800 stora möjligheter till energismart styrning. I alla driftslägen finns energisparprogram alternativt timerfunktioner som gör att anläggningen inte värmer eller kyler i onödan.

Värme

Driftsläget används i boendemiljöer, kontor, lagerlokaler och liknande. Med det här driftläget kan du styra uppvärmning i temperaturintervallet +5 till +45 °C. Det finns fyra olika Energy Saver-program att välja mellan.

Kyla

Driftläget används i boendemiljöer, kontor, lagerlokaler och liknande, som en rumstermostat som styr luftkonditionering eller annan kylning i temperaturintervallet +5 till +45 °C. Det finns fyra olika Energy Saver-program att välja mellan.

Industri

Driftläget används för temperaturstyrning av industriella processer. Styr uppvärmning i intervallen -15 till +75°C och +60 till +170 °C, eller begränsar intervallet till -10 och +15°C för att fungera som frostskydd. Du har också möjlighet att justera temperaturhysteres och ställa över- och undertemperaturlarm. Välj mellan tre olika program i detta driftsläget.

Max/Min

Driftläget används framför allt för att hålla mindre ytor på tak och mark snö- och isfria och kan timerstyras för minskad energiförbrukning. Temperaturintervall mellan +10 och -10 °C.

Enkel att använda

EB-Therm 800 har en tydlig display som alltid är belyst. I visningsläget ser du en sammanfattning över de viktigaste inställningarna och status på funktionerna. Via huvudmenyn navigerar du dig enkelt fram till alla inställningar. Med hjälp av knapparna når du också ett antal genvägar till olika funktioner direkt från visningsläget. Till exempel kan du se termostatens inkopplingstid med endast en knapptryckning - ett utmärkt sätt att hålla koll på energiförbrukningen. Termostaten ger också möjlighet att koppla in en fjärrstyrningsenhet, som gör att du kan kontrollera vissa funktioner med till exempel din mobiltelefon när du inte är på plats.

I förpackningen ingår: Givarkabel 3 m och snabbguide.Teknisk fakta

Anslutningsspänning 230 VAC ±10% ~ 50Hz
Brytförmåga 3680 W/16 A/230 VAC
Effektförbrukning 2,5 W
Menyspråk Svenska, engelska
Temperaturområde -15°C till +170°C uppdelat på två områden
Lågtemperaturområde -15°C till +75°C – Sensortyp NTC
Högtemperaturområde +60°C till +170°C – Sensortyp PTC
Anslutningskabel max 2,5 mm²
Belastning Cos φ = 1
Kopplingsdifferens Ställbar ±0,3 till 10,3 °C
Kapslingsklass IP20
Gångreserv 50 h
Maxlängd givarkabel 50 m, 2x1,5 mm²
Mått display 24x19 mm
Mått termostat 90x35x70 mm
Montage Standard DIN-skena EN 50022-35
Larmrelä 2 A/120 VAC Normalt sluten
Omgivningstemperatur -20 °C till +45 °C
EMC-certifierad Klarar överspänning på 2500 VAC
Godkännande CE, S
Direktiv RoHS, WEEE

3qyuub5lyg2u6rfwbhvt0a