0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!

Laddboxar för elbilar

Letar du efter en snabb och säker laddbox för din elbil? På Elbutik hittar du ett brett sortiment av de bästa laddboxarna i Sverige. Läs vår omfattande guide för expertråd innan ditt köp!

Vanliga termer

Innan du köper en laddbox är det viktigt att förstå termer som passar din fastighets huvudsäkring och elbilens laddbehov. Vi hjälper dig att reda ut det!

Typ 1 och Typ 2
För att välja rätt laddbox är det avgörande att förstå skillnaden mellan typ 1 och typ 2 ladduttag för din elbil. Typ 2, standard i hela EU, används oftast idag. Kontrollera din bils specifikationer innan du väljer en laddbox för att säkerställa kompatibilitet.

1-fas och 3-fas
Antalet faser du väljer att installera din laddbox med avgör också vilken effekt som kan nås. 3-fas tillåter högre effekt.

Kilowatt (kW)
En laddboxs effekt, uttryckt i kW, påverkar laddhastigheten för din elbil. Din huvudsäkrings styrka, vanligtvis 20A eller 25A i svenska villor, begränsar installationskapaciteten. För de flesta är en 3.7 kW laddbox optimal, men se till att det finns utrymme för andra elektroniska enheter samtidigt.

Lastbalansering
Laddbox med lastbalansering, även kallad effektvakt, anpassar sig dynamiskt efter hela husets elförbrukning. Detta eliminerar risken för överbelastning och säkerställer optimal strömfördelning. Lastbalansering, vanligtvis tilläggstjänst, kan installeras separat, men vissa laddboxar har den inbyggd för extra bekvämlighet.

Smarta laddboxar för ditt hem!

Bild på Butikschefen Peter

Peter

tipsar

Easee Laddbox

Easee Charge Lite

En smart och säker elbilsladdare som stödjer alla elbilar, strömstyrkor och elnät. Det betyder att du inte behöver oroa dig för kompatibilitet om du skaffar dig en ny elbil eller uppgraderar hemmets elektriska system.

Köp
Zaptec Go Laddbox

Zaptec Go

En laddbox som kan ladda alla typer av elbilar. Snabb laddning som är upp till 10x mer effektiv vilket betyder att ett 22kW fordon kan få tillräckligt med ström för 100km på endast 1 timme. En av våra bästsäljare!

Köp
Schneider Electric Laddbox

Schneider Electric EVlink Home

En innovativ hemmaladdare som är enkel, pålitlig och lätt att installera. Den är utformad för att möta behoven hos ägare av elfordon och är utrustad med flera avancerade funktioner som gör laddningsprocessen säker och bekväm.

Köp
Smart sensor

Garo Entity Pro

En komplett enhet som innehåller: Installationkonsol, laddenhet och stilren svart front. Garo Entity PRO Laddbox har inbyggd mätare för avläsning av laddningsförbrukning. Ett utmärkt val för den som vill ha det bästa!

Köp
Miljöbild på Garo Laddbox

Moderna elbilsladdare

En laddbox är avancerad teknik som överträffar konventionella laddare. Den inte bara levererar högre effekt för snabbare laddning av din elbil utan erbjuder även en förbättrad nivå av säkerhet jämfört med vanliga uttag.

En framstående funktion i laddboxar är den inbyggda säkerhetsmekanismen som förhindrar strömflöde förrän alla kontakter är korrekt kopplade. Genom att kräva att alla kontakter är ordentligt ihopkopplade innan strömmen släpps säkerställs en säker och korrekt anslutning mellan laddboxen och din elbil.

Moderna laddboxar med smarta funktioner ger ökad bekvämlighet och du kan hitta varianter med appstyrning, RFID-tagg och OCPP.

Optimera din elbilsladdarupplevelse med smarta tillbehör. Skydda din laddkabel med en praktisk förvaringsväska och förläng dess livslängd med en kabelhållare. Utforska väggfästen för enkel förvaring. Med rätt tillbehör gör du din elbilsladdare ännu mer funktionell och bekväm.

Se alla laddboxar här!
 
Tillbaka till nyheter