0
0
Övrigt
Outlet - upp till 70% rabatt!
Produkter » Strömbrytare och vägguttag  » Dosdimmer  » Dosdimmer  »

Dosdimmer

En dosdimmer kan du använda när du redan har strömbrytare installerade till taklamporna i ditt hem men ändå vill ha dimbar belysning. Med en dosdimmer eller en puckdimmer kan du göra din belysning dimbar utan att behöva byta ut strömbrytarna. Med dimbar belysning i hemmet kan du enkelt anpassa ljuset efter tillfälle och tid på dygnet. Om du vill ha en mjuk stämningsbelysning, så kan du använda dimmern för att dra ner ljusstyrkan, medan ljusstyrkan kan ökas om du behöver bättre allmänbelysning eller arbetsbelysning i rummet.

Olika dosdimrar för hemmet

En dosdimmer kan placeras bakom strömbrytaren eller i en kopplingsdosa innan strömbrytaren, om dosan inte får plats. Hos oss kan du hitta en bra dosdimmer som är kortslutningssäker, överlastsäker och beständig mot överhettning. Om dimmern ska placeras i ett barnrum så kan du till exempel välja en praktisk dosdimmer som har en barnrumsfunktion som innebär att belysningen alltid tänds på lägsta ljusstyrkan. Dessutom har de flesta av alternativen automatisk återställning och minnesfunktion vid strömavbrott. Minnesfunktionen gör att belysningen tänds på samma ljusnivå som när strömmen bröts. En puckdimmer med timerfunktion är också användbart, särskilt om du vill komma hem till ett ljust hem, eller vill vara säker på att lamporna inte lyser i tomma rum helt i onödan. Är du på jakt efter en puckdimmer från Plejd finner du det här. Vill du ha en dimmer som kan styras på avstånd, så kan du välja en dimmer med bluetooth-funktion. Du kan då dimma belysningen med hjälp av en smart app i din telefon. Det är inte alltid lätt att hitta rätt när valen är många. Vi erbjuder dosdimmer från flera olika leverantörer och svarar gärna på eventuella frågor du kan tänkas ha kring vårt sortiment.

Dosdimmer för LED

LED gjorde sitt intåg på marknaden för flera år sedan och är här för att stanna. Trenden att använda LED-lampor verkar inte ge med sig, vilket är lätt att begripa med tanke på alla fördelar som finns med LED. Den låga energiförbrukningen och den höga funktionssäkerheten gör sitt för att bibehålla populariteten på marknaden för elektroniska produkter och ljuskällor. LED-belysning håller länge, vilket gör att du inte behöver byta ljuskälla lika ofta. Dessutom kan du utnyttja fördelar med färgat ljus och kompakta armaturer inom design och arkitektur. Du kan med fördel välja en dosdimmer för LED. Vissa varianter fungerar för både halogen och LED. Var noga med att använda en dosdimmer som passar just din belysning, och att den alltid ska installeras av en behörig installatör.

Njut av rätt ljus för olika tillfällen

Det finns många teorier kring hur man bäst placerar ljuskällor i hemmet för att skapa en trivsam stämning. Många inredningsarkitekter förespråkar till exempel att man ska ha hela 6–8 lampor i ett vardagsrum. Om du vill göra det enklare för dig kan du investera i en taklampa med dimmerfunktion och en LED-dosdimmer. På så vis kan du dämpa ljuset när det är dags för fredagsmys och höja den när det är tisdagsgympa framför tv:n som gäller. Med en korrekt installerad dosdimmer kan du njuta av rätt ljus för olika tillfällen, utan att behöva ha flera olika lampor för olika tillfällen och behov.

Läs mer
FILTRERA & SORTERA