Produkter: 0 st
Summa: 0,00
Övrigt

Heatlight Halogenvärmare HLW15 Vit 1500W

Heatlight
Elbutik.se
1 489,00 /st
I lager

Artnr: H104120
EAN-nummer: 5060171060062
Heatlight Halogenvärmare HLW15 Vit 1500W 6,3A IP55
- +

Topptestad och prisvärd Quartz-halogeninfravärmare med hög värmeeffekt!


Heatlight HLW15 fick bäst i test när Smartson testade infravärmare tack vare sin höga värmeeffekt, vattentålighet och relativt låga pris för den dyrare tekniken halogeninfra!  Läs mer om Smartsons test.

HLW15 i vit design är en quartz halogenvärmare med kortvågsstrålning, vilket innebär att den värmer ytan den träffar och inte luften. Till skillnad mot vanliga infravärmare når den här halogeninfravärmaren maximal effekt direkt när den slås på.

Halogeninfravärmaren är gjord för utomhusbruk och är väderbeständig med IP55. Den är helt säker att användas i regn och fortsätter att fungera även när den utsätts för intensiva vattenstrålar. Värmaren är försedd med ett rostfritt galler utan glas, vilket medför att den har 20 % bättre värmeåtergivning samt att lampans livslängd ökar.

HLW15 använder sig av en effektiv kvartslampa av NDA-typ, som ger omedelbar värme samt ett varmt och naturligt ljussken som inte bländar (och inte ett rött sken som med Guldlampa eller Ruby Red-lampa). Lampan har en brinntid på ca 5000 timmar och är utbytbar.

Placeringen är väldigt flexibel eftersom HLW15 har lång strömkabel och har fästen för att kunna monteras på vägg, i tak, under parasoll eller under markiser. Värmaren har steglös vinkling och går att vinkla även när den är påslagen. Den kan styras med rörelsedetektor, dimmer eller timer, som du köper som tillbehör. Det finns som tillbehör även ett smart parasollarmsfäste som gör att värmaren kan monteras i centrum av ett parasoll.

  • Hög IP klassning (IP55) för säkert montage utomhus.
  • För vägg, tak eller parasollmontering.
  • Levereras med högkvalitativ NDA värmelampa (1500W), komplett med väggfäste.
  • Levereras med 3 m värmetålig sladd.
  • Öppen konstruktion utan glas framför lampan som medför bättre värmeåtergivning samt längre livslängd på värmelampa.
  • Värmare i pulverlackerad (Vit) aluminium, reflektor i zinkbeklädd tunt stål, galler i rostfritt stål.
  • Värmelampans livslängd är garanterat 5000 timmar (utbytbar).
  • Mått: 480x120x120 mm (LxHxD). Spänning: 220-240V
  • Tillbehör som tillval: Dimmer, Timer, Rörelsedetektor samt Parasollarm samt Somfys styrutrustning.


Till HLW15 följer bra placerings- och dimensioneringsguider för vägledning av monteringshöjder, verkningsområden samt guidning för effektbehov.

Monteringshöjden är avgörande för vilken styrka du ska ha på din värmare. Modellerna HLW10, HLW15 och HLW20 använder samma reflektor och har därför samma täckningsområde men har olika effektstyrkor. En grov beräkning på en behaglig värmekomfort för HLW-serien är ca 250W/kvm. Väljer du en modell med högre styrka kan du uppnå en större värmeyta med samma temperatur ifall installerad med en högre monteringshöjd.
Används värmaren vid ett bord, något av det absolut vanligaste användningsområdena, ska man också beakta att man sitter ca 80-100cm ovanför marken innebärande att ytan där blir något mindre än vid golvet som täckningsguiden visar på angiven höjd.

Följande monteringshöjder kan användas som ett grovt riktmärke när värmarna används vid ett bord:

Monteringshöjd Modell
1,6-1,8m HLW10
1,8-2,2m HLW15
2,2-2,5m HLW20

Tillbehör