Produkter: 0 st
Summa: 0,00
Övrigt

Fresh TL98F

291,00 /st
I lager
Artnr 9302180
Fresh TL98F Väggventil (629842)
- +

Fresh TL98F en unik väggventil med en kondensskyddande utformning som ger en mycket komfortabel spridningsbild.
Luftmängden regleras med ett steglöst precisionsspjäll som manövreras av ett skjutreglage under kåpan.

Väggventil Fresh TL98F med en mycket komfortabel spridningsbild framtagen för golvvärme. Försedd med filter. I komplett utförande levereras ventilen med genomföring och utvändigt galler. Genomföringen består av två stosar, en invändig och en utvändig, samt modulrör. Modulrören passar direkt på den utvändiga stosen och är byggbara mot varandra med tryckpassning. Den invändiga stosen som passar inuti modulrören är lite längre än de korta modulrören och ger därmed en teleskopfunktion. Detta gör att man inte behöver kapa något rör. Invändig ventildel och utvändigt galler passar på stosarna med snäppfäste.

Invändig ventildel
Den invändiga ventildelen har en kondens- skyddande utformning, filter samt ett precisionsspjäll för steglös inställning av flödet. Spjällets reglage är dolt under kåpan. Spridningsbilden är noggrant utvecklad för att passa till golvvärmesytem, ventilen släpper luften uppåt och åt sidorna. Inblandningen av rumsluft är mycket effektiv, redan någon decimeter från donet har starkt nedkyld luft fått behaglig temperatur.

Montering/ placering
Ventilen bör placeras högt upp på väggen, finns det radiator bör man sträva efter en placering ovanför denna. Vid sådan placering utnyttjas konvektionsströmmen och man når bästa komfort. Ventilen går utmärkt att använda vid golvvärme då den är framtagen för detta.

Handhavande/ underhåll
För att säkerställa god luftkvalité och bibehållet flöde bör filtret rengöras/bytas 1-2 ggr/år. Standardfiltret är tvättbart, använd mild tvållösning. Pollen och miljöfilter byts mot nytt. Filtret är monterat bakom kåpan, vilken demonteras enkelt genom att dra den rakt ut från ventilchassit.

Bredd

156mm

Höjd

168mm

Kapacitet

8,1l/s vid 10 Pa

Håltagning

Ø105

Material

ABS plast (återvinningsbar)

Färg

Vit (NCS S0502-Y)